Održana Skupština Udruge roditelja poginulih branitelja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Udruga roditelja poginulih branitelja Požeško-slavonske županije na izvještajnoj je skupštini prihvatila izvješća o radu u ovoj godini te plan rada i financijski plan za iduće razdoblje.

– Sudjelovali smo na obilježavanju značajnih povijesnih događaja i državnih praznika, pohodili bojišnice u našoj županiji, ali i diljem lijepe naše. U ovo doba muke Isusove i iščekivanja njegovog uskrsnuća ponovno smo zajedno, bol za našom djecom uvijek nas sjedini. Pokažimo se u tom sjedinjenju kao ponosni roditelji naših kćeri i sinova koji su nas napustili i otišli položiti živote za našu Hrvatsku. Nisu tada bili sebični nego puni hrvatskog duha, a nemojmo biti ni mi, budimo i dalje zajedno kao što su oni tada bili. Sretni su oni čiji su im sinovi ostavili unuke, neka nam ta djeca budu ogledalo ponosa naših sinova. Dočekajmo dostojno i u duhu Isusovo uskrsnuće zajedno bez mržnje i zavisti. – stoji u izvješću o radu predsjednice ove udruge Kate Ronko, koja je izrazila zahvalnost Gradu Požegi i Požeško – slavonskoj županiji na potpori u radu.

Usvojeni novi program rada također uključuje obilazak grobnica i povijesnih mjesta, obilježavanje obljetnica, susrete s roditeljima branitelja iz drugih sredina, duhovnu obnovu roditelja, hodočašće i drugo.

Skupštini Udruge prisustvovali su županica Antonija Jozić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i mnogi drugi.

– Sve su to osjećaji koje smo proživljavali i 90-tih godina. Ponos zbog stvaranja Hrvatske države, tugu zbog gubitka svih onih ljudi koji su svoje živote utkali u njezine temelje, a s druge strane i radost koja je proizašla kada je tisućljetni san hrvatskog naroda o uspostavi neovisne i suverene Republike Hrvatske došao do ostvarenja. Trideset godina kasnije slobodno mogu reći da je žrtva koju su naši branitelji dali u to vrijeme najveća žrtva, ali odmah iza njih najveća žrtva koja je podnesena je žrtva upravo vas roditelja. – poručila je županica Jozić.

U ime Grada Požege članovima udruge obratila se Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.

– Iz vašeg izvješća je vidljivo da imate sadržajnu godinu iza sebe, a planovi za iduće razdoblje su vam također na tom tragu. Želim da ih realizirate, a Grad Požega će svakako nastojati u tome pomoći. – naglasio je pročelnica Petrović te poželjela svima sretan i blagoslovljen nadolazeći blagdan Uskrsa – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *