Održana tradicionalna humanitarnu akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a ove godine se održava humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa.


Akcija se organizira na razini cijele Hrvatske, na 100 lokacija, a priloge prikupljene donacijom sredstava i podjelom tulipana Forum žena SDP-a donirat će Zakladi Ana Rukavina.


Ovo je 10. jubilarni put kako se organizira ova Akcija od strane Foruma žena SDP-a. U Hrvatskom registru potencijalnih darivatelja matičnih stanica je upisano 61819, a broj tipiziranih darivatelja je 61483. Iz Hrvatskog registra je do sada napravljeno 149 transplantacija. Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih hematoloških bolesti su najčešći korisnici krvotvornih matičnih stanica. Potencijalni darivatelj se može javiti u jedan od 8 transfuzijskih centara ili putem organiziranih akcija koje Zaklada organizira. Zadnja akcija u Požeštini je organizirana u suradnji sa RVA 2018. godine, kada je 92 potencijalna darivatelja dalo svoj uzorak. Nadamo da će sada aktivnosti biti češće zbog popuštanja mjera uslijed korona virusa.


Darivanjem sredstava se pomaže Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije – rekla je gospođa Martina Vlašić Iljkić, Saborska zastupnica i predsjednica Foruma žena SDP-a Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *