Održana tradicionalna „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U organizaciji ŠRD „Londža“ iz Zarilca, Grada Pleternice, pleterničke Turističke zajednice te Udruge „Mladi za mlade“, jučer je na prostoru zarilačkog ribnjaka, nakon dvije godine pauze, održana tradicionalna manifestacija „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“ koja svake godine iznova privuče veliki broj posjetitelja i sudionika.

Start biciklijade započeo je u 11 sati na Trgu bećarca u Pleternici, a bicikliste, među kojima je bila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić, oko podneva je u Zarilcu dočekao čobanac koji je pripremilo Lovačko društvo „Vražjak“ iz Sesveta.

Na najveću roštiljadu na ovim prostorima, ove godine prijavilo se više od 50 sudionika iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije, za što im je, kao i svaki puta do sada, osiguran ugljen, meso i drva, a njihovo umijeće u pripremi mesnih delicija ocijenio je stručni žiri na čelu s Željkom Turalijom, poznatim kuharskim majstorom i prvakom Hrvatske u roštilju.

Prvo mjesto na jučerašnjem natjecanju osvojila je Udruga „Dubovac“ iz Brodsko-posavske županije, drugo mjesto pripalo je ekipi Mjesnog odbora Zarilac, dok je treće mjesto osvojila ekipa koja je predstavljala Požeško-slavonsku županiju, a nagrade su im dodijelili gradonačelnica Marija Šarić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić te Ivan Aračić, predsjednik ŠRD „Londža“.

Gradonačelnica Šarić, pozdravivši sve nazočne, zahvalila je natjecateljima i sudionicima manifestacije na dolasku, zajedništvu i dobroj zabavi. „Nakon dugo vremena uspjeli smo otvoriti ovu lijepu manifestaciji i skinuti maske. Očekujemo da ćemo sljedeće godine organizirati međunarodnu roštiljadu.“ – istaknula je gradonačelnica.

Tradicionalnu i nezaobilaznu roštiljadu u Zarilcu posjetila je i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Izvor: PSŽ / Požeški vodič

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika