Održana Završna konferencija projekta „Nova latica Tratinčice”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Održana je završna konferencija projekta “Nova latica Tratinčice” čiji je nositelj Dječji vrtić Tratinčica, uz Grad Pleternicu kao partnera. Osnovni cilj je unapređenje usluga kroz produljeno radno vrijeme vrtića.

Vrijednost projekta je 106.807,46 eura a financiran je u cijelosti bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. , poziv „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ UP.02.2.2.16

Projekt se provodi 18 mjeseci a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopili su 23.12.2021. godine Dječji vrtić Tratinčica, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje.Na završnoj konferenciji projekt je predstavila voditeljica Monika Maras. U okviru projekta „Nova latica Tratinčice“ koji provodi Dječji vrtić Tratinčica uz partnera Grad Pleternicu ostvareno je pružanje usluge produljenog radnog vremena vrtića za četiri sata te su za rad s djecom u produljenom radnom vremenu zaposlene 2 odgojiteljice, 2 stručne osobe i 2 pomoćna radnika (kuharica i spremačica). Uslugu produljenog radnog vremena Dječjeg vrtića Tratinčica koristilo je 64 djece upisane u Dječji vrtić Tratinčica. S ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života djeci upisanoj u Dječjem vrtiću Tratinčica pruženo 1500 sati produljenog rada, rečeno je na završnoj konferenciji.

Za odgojitelje i stručne suradnike održane su edukacije: „Metodičke radionice za rano učenje ritmike i plesa“ – edukaciju je održalo Pučko otvoreno učilište Cvrčak kroz 2 radionice prezentirano je kako potaknuti kreativnost kod djece, a namijenjena je za stručno usavršavanje odgojitelja – voditelja posebnih programa. „Terapeutske igre“ proveo je Centar za terapiju igrom – CETI kroz 4 radionice, a naglasak je bio na praktičnom i iskustvenom dijelu – uvježbavanju terapeutskih vještina rada s djecom. To znači da su se polaznice ove edukacije učile igrati te su međusobno podijeljena iskustva rada s djecom predškolskog uzrasta. Edukacija na temu Montessori pristupa pri odgoju djece pohađale su 4 odgojiteljice – edukacije su se provodile u Stručno-razvojnom centru Montessori pri Dječjem vrtiću Montessori u Zagrebu i to kroz period od 9/2022. do 7/2023. odgojiteljice će nakon stručnog usavršavanja stečena znanja primjenjivati u svome radu sa djecom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)