Održana Županijska Skupština Požeško-slavonske županije, uz usvojene brojne točke izabrani i lauerati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer je s početkom u 16:00 sati započela 11. sjednica Županijske Skupštine u prostoru Velike županijske vijećnice. Na sjednici je uz predsjednika Skupštine Vinka Kasanu te 25 županijskih vijećnika, prisustvovala i županica Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha te pročelnice.

Na dnevnom redu nalazile su se ukupno 23 točke koje su usvojene od većinske vijećnika, a jednoglasno je bilo donošenje odluke o laureatima koji će u travnju, u prigodi Dana županije biti nagrađeni za razna postignuća.
Tako će Požeško-slavonska županija nagraditi:

Nagrada Požeško-slavonske županije za životno djelo: – prof. dr.sc. Krunoslavu Matešiću, glavnom uredniku Naklade „Slap“

Godišnju nagradu Požeško-slavonske županije za 2022. godinu dodijelit će:

1. Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik
2. Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu „Vijenac“ iz Požege
3. Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran”
4. Nogometnom klubu Jakšić
5. Vladimiru Štibriću, turističkom vodiču, piscu i putopiscu za televiziju.

Tijekom Aktualnog sata na kojemu su vijećnici aktivno postavljati pitanja obraćajući se županici Jozić bilo je raznih tema, a jedna od njih ticala se i budućih projekata iz novog ITU mehanizma putem kojega se značajna sredstva usmjeravaju u grad Požegu.

„Na našim koordinacijama gradonačelnika i načelnika uistinu se bavimo velikim projektima, a govorimo li o gradu Požegi, teme razgovora su novi ITU mehanizam putem kojega se značajna sredstva usmjeravaju upravo u to područje, a naravno osim Požege kao administrativnog područja, na ITU područja priključeni su i grad Pleternica te općine Jakšić, Kaptol, Brestovac i Velika. Strategija ITU područja je usvojena, a projekti se prijavljuju pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gdje će biti odlučeno o dodjeli tih sredstava.“ – istaknula je županica te dodala kako je vezano za Požegu u samom ITU programu bitno rješavanje uistinu velikog problema ako se govori o komunalnoj infrastrukturi i identitetu grada, a to je Trg Svetog Trojstva te rješavanje same jezgre Grada na koju se nadovezuju i tržnica te neki novi sadržaji.

„Mislim da je kroz ITU mehanizam Požegi dana ogromna prilika da riješi samo srce grada te da se nakon toga krene u sljedeće faze među kojima bi zasigurno bila i rekonstrukcija ulice koju često spominjemo, a to je Županijska ulica.“ – rekla je županica Jozić.

Županica se također osvrnula i na trenutno izvođenje radova i probleme na državnoj prometnici Frkljevci/Kadanovci, istaknuvši kako se to pitanje rješava, ali isto tako i da školarci s tog područja zasigurno neće ostati bez školskog prijevoza.

„Živimo s činjenicom da imamo probleme na toj dionici, ali ono što mogu reći je to da je prošli ponedjeljak u prostorima Grada Pleternice organiziran sastanak na koji su se odazvali izvođač radova, predstavnik Hrvatskih cesta, županijski Upravni odjel za obrazovanje, ravnatelj škole te načelnik PU Pleternica. Mislim da je model koji se tiče prometovanja tom dionicom riješen, samo je potrebna bolja koordinacija onih koji izvode radove, ali i nas koji tamo prolazimo, jer se tom dionicom zaista ne poštuje zabrana prometovanja te je iz tog razloga predstavnik PU Pleternica i sudjelovao na sastanku upravo kako bi se izvođaču radova pokušalo osigurati neometano izvođenje radova.“ – rekla je županica te istaknula kako vjeruje da se dobrom koordinacijom taj problem uspješno može riješiti.

Između ostaloga, prihvaćen je i prijedlog Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Požeško-slavonske županije, prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima županije, prijedlog Odluke o plaćama i drugim pravima iz radnog odnosa dužnosnika Požeško-slavonske županije, a Županijska skupština također je prihvatila i prijedlog Odluke o naknadi mrtvozornicima za obavljanje pregleda osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove na području Požeško-slavonske županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *