Ogroman interes za tamburaški kamp: “Ponosni smo na kvalitetu i reference nakon prve godine”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sredina kolovoza postaje omiljeno vrijeme za mlade tamburašice i tamburaše jer željno iščekuju početak Ljetnog tamburaškog kampa u Pleternici. Ovogodišnje, drugo po redu izdanje je već pokazalo koliko je jedan ovakav kamp važan i dojam koji je prošlogodišnji, prvi, ostavio na sudionike i roditelje – prenosi Grad Pleternica.

– Kada smo prošle godine kretali u ovu priču nismo niti sanjali da ćemo ove godine imati toliki interes. Preko 60 prijava smo imali od čega je njih 50 prihvaćeno. Kada smo otvorili Muzej bećarca rekli smo kako nam je želja i cilj oko njega graditi “tamburašku priču” i vjerujem kako u tome uspjevamo – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Nije samo velik broj prijava, Ljetni tamburaški kamp obilježio već i sudionici iz cijele kontinentalne Hrvatske, ali i izvan granica.

– Dobar glas se uistinu daleko čuje, a posebno veseli velik interes prošlogodišnjih polaznika. Najveća referenca i zadovoljstvo je kada nam se polaznici vraćaju s osmjehom na licu i na to smo iskreno ponosni. Osim velikog broja lanjskih polaznika imamo i puno novih. Tako je ukupno njih 17 iz Požeško-slavonske županije dok su svi ostali iz drugih 7 hrvatskih županija, a ove godine po prvi put imamo mlade tamburaše iz Subotice – rekla je Jasna Hoffmann, ravnateljica JU Pleternica koja je nositelj organizacije Kampa.

Kamp završava u nedjelju, velikim tamburaškim spektaklom s čak 2 orkestra sačinjena od polaznika Kampa, u 19:30 na Trgu bećarca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *