Olymp i Vlada RH zaboravili čestitati Dan žena radnicama Orljave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Unatoč zahtjevu upućenom Vladi RH u prosincu 2021. i započetoj kampanji prema njemačkom brendu Olymp radnice Orljave još nisu primile zaslužene otpremnine, koje im pripadaju po kolektivnom ugovoru – rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata.

Danas u 17 sati ispred Orljavine tvornice, nekolicina bivših djelatnica tvrtke Orljava uz predsjednika Novog sindikata, gospodina Maria Ivekovića,
održali su tiskovnu konferenciju pod nazivom: “Olymp i Vlada RH zaboravili čestitati Dan žena radnicama Orljave“.

“Ispata otpremnina za 172 radnice Orljave bila bi najbolja čestitka za Dan žena od Vlade RH i Olympa! – rekao je Iveković.

Na tiskovnoj konferenciji predstavnici Novog sindikata dali su informacije o nastavku kampanje, kao i kampanjama koje Clean Clothes mreža (čiji je Novi sindikat član), vodi za radnike mnogih tekstilnih tvrtki u svijetu – poput kampanje za 1200 radnica tvornice Violet Apparel u Kambodži, kojima modni brendovi Nike i Matalan duguju 1.391.294 dolara otpremnine i drugih naknada.

Na kraju je predsjednik Novog sindikata istaknuo: “Vlada na žalost je neodgovorna, mi tražimo da budu odgovorni, tražimo da pošalju ovim ženama najbolju čestitku a to je da stave na dnevni red Vlade isplatu otpremnina koje su zaslužile.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika