‘On neće ostati ravnatelj do kraja mandata’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

‘Osobno smatram kako takva osoba ne može biti ravnatelj jedne županijske institucije. Mislim da je u trenutku kad se to desilo bilo razloga za raskid radnog odnosa, no on je ostavljen na toj poziciji. Lošu poruku šaljete vi kao županica jer imate takvog ravnatelja.’
POŽEGA – Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske, prestalo je mirovanje mandata SDP-ovca Mitra Obradovića. Tijekom Aktualnog sata i on je bio ‘aktivan’ te se osvrnuo na ‘ljestvicu korupcije’ u Hrvatskoj, ali i Požegi – prenosi portal SBplus.hr

  • Hrvatska je visoko percipirana na ljestvici korupcije u Europskoj uniji. Požega je u Hrvatskoj visoko na toj ljestvici. Imamo primjedbu vezano za Županijsku upravu za ceste Požeško-slavonske županije, odnosno, ravnatelja (op.a. Miju Jozaka) koji je imenovan na toj funkciji sa srednjom stručnom spremom. Uhvaćen je, snimke postoje, u namještanju natječaja. Kazneno je osuđen i dobio je uvjetnu kaznu samo zato što je imao 65. godina stoga je smatrano kako neće imati priliku ponoviti to djelo. Dotični trenutno ima 66 godina te je i dalje ravnatelj. Osobno smatram kako takva osoba ne može biti ravnatelj jedne županijske institucije. Mislim da je u trenutku kad se to desilo bilo razloga za raskid radnog odnosa, no on je ostavljen na toj poziciji. Vezano za pitanje vijećnika o demografskoj slici županije, jedan od razloga iseljavanja je upravo ovo. Lošu poruku šaljete vi kao županica jer imate takvog ravnatelja. Pitanje je – dokad će dotični biti ravnatelj županijske ustanove? – zanimalo je vijećnika Obradovića.

Podsjetimo, tajno snimljeni razgovori čelnika Županijske uprave za ceste (ŽUC) Požeško-slavonske županije, 66-godišnjeg HDZ-ovog Mije Jozaka, otkrili su namještanje natječaja na lokalnim cestama. Kako piše Index, zbog toga je Jozak, zajedno s dvije suradnice iz ŽUC-a, osuđen na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu.

  • Što se tiče ravnatelja Županijske uprave za ceste, meni se još uvijek čini da je to nepravomoćna presuda. Percepcija je loša, to je istina. Ne bježim od toga da je na neki način percepcija loša. Ravnatelj ŽUC-a ima mandat, čini mi se, do konca sljedeće godine, odnosno, 2023. godine. Ono što u ovom trenutku mogu reći da on ravnatelj neće ostati do kraja mandata. – poručila je županica PSŽ, Antonija Jozić.

Nakon njegova odlaska s ravnateljske pozicije, županica će poći koracima požeškog gradonačelnika, dr.sc. Željka Glavića, koji je zatražio mijenjanje ‘poslovanja’ u Komunalcu Požega d.o.o.

  • Meni, molim vas, prepustite da u ovom vremenu koje je ispred nas posložim neke stvari, a onda će i Županijska uprava za ceste trebati promijeniti Statut i Poslovnik, gdje će stajati kako ravnatelj može biti visokoobrazovana osoba. Puno stvari je ovdje naslijeđeno, no ja se ne želim braniti time. Neke stvari se mijenjaju, a ja nisam tip osobe koja će kukati i plakati radi svega naslijeđenog i problema koji su tu. Ja ću ih rješavati na način na koji mislim da ih treba rješavati – postavljati stvari na svoje mjesto, vezano za puno toga, a ne samo za ovo što vijećnik pita. – zaključila je županica – prenosi SBplus.hr.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *