Općina Brestovac: Tiskovna konferencija u povodu 10. pohoda na Kapavac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U povodu jubilarnog 10-og pohoda na najviši vrh Požeške gore Kapavac, u Općini Brestovac održana je tiskovna konferencija na kojoj je istaknuto da se (zbog epidemioloških mjera s covid potvrdama) očekuje dvjestotinjak planinara iz Slavonije, Bjelovara i Zagreba. Interes je iz godine u godinu sve veći, no epidemiološke mjere utječu na broj zainteresiranih planinara iz cijele Hrvatske, izjavio je u ime organizatora Slavko Lončarević.

Organizator je po deseti puta Hrvatsko društvo planinara Sokolovac-planinarska sekcija Zakorenje, uz suorganizaciju Turističke zajednice Zlatni Papuk, a pod pokroviteljstvom Općine Brestovac. Ovo je važan događaj na promidžbi Općine kao turističke destinacije, istakao je načelnik Općine Zdravko Mandić.

Okupljanje planinara predvieno je za nedjelju,16.siječnja kod Bajinog kijera u Zakorenju oko 9 sati, dok će pohod na vrh Kapavca od 618 metara krenuti u 9,15 minuta uz otvorenje table s popularizacijom ljepote flore i faune Babje Gore i Papuka.Dolazak na Kapavac očekuje se oko 11 sati,uz nastup KUD-a Berda i KUD Dežnik, a povratak kod Vatreogasnog doma u Zakorenju oko 12 i 30.Značajnu podršku pruža i Turistička zajednica Zlatni Papuk, čiji je predsjednik Tomislav Galić napomenuo da je ovo samo jedna u nizu manifestacija koje bi se uskoro trebale održati u Općini Brestovac.

Priopćili su iz Općine Brestovac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika