Općina Kaptol dobila novo vježbalište na otvorenom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pod obroncima planine Papuk, u slavonskoj općini Kaptol otvoren je park za vježbanje na otvorenom. Ovo je treći park kojega je Hrvatska Lutrija otvorila povodom jubilarnog pedesetog rođendana.

Na adresi Vetovačka 4/B, Kaptol, otvoreno je vježbalište gdje će građani moći slobodno koristiti različite sprave i uživati u svježem zraku. Otvorenju parka prisustvovali su načelnik općine Kaptol gospodin Pavičić i direktor Regije Istok Hrvatske Lutrije gospodin Mlinarević koji je pritom izjavio: „Hrvatska Lutrija posebnu pozornost usmjerava prema javnom interesu i pozitivnom utjecaju na društvo. Vjerujemo kako smo kroz ovaj natječaj donijeli veselje i u manje sredine Lijepe naše.“ U skladu s tradicijom društveno odgovornog poslovanja, Hrvatska Lutrija organizirala je niz aktivnosti koje su usmjerene na poticanje zdravih navika, očuvanje okoliša i kulturne baštine te drugih društveno korisnih projekata.
Stoga je proveden i natječaj za financiranje parkova za vježbanje na otvorenom u kojemu su slučajnim odabirom izabrani po jedan grad ili općina iz svake županije. Svaka lokalna samouprava financirana je s 12.000 eura te je slobodno birala dizajn parka uz uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom. Parkovi za vježbanje na otvorenom pružaju cijeloj zajednici priliku za rekreaciju i druženje, a njihovim otvaranjem diljem zemlje Hrvatska Lutrija aktivno doprinosi svojem cilju – da kroz razvoj lokalnih samouprava i poticanjem zdravih navika stvara sretniju i razigraniju Hrvatsku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *