OPG Antonio Zorić – Mladi poljoprivrednik iz Kutjeva potiče ostanak i rast u Hrvatskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Hrvatska, zemlja bogate poljoprivredne tradicije, svjedoči ohrabrujućem primjeru mladog poljoprivrednika koji se usudio sanjariti i ostvariti svoje snove usprkos brojnim izazovima koje je susreo na svom putu. Antonio Zorić, mladi poljoprivrednik iz Kutjeva u svojim dvadesetim godinama, preuzeo je obiteljski OPG i uspješno ga podigao na višu razinu, noseći sa sobom nadu i inspiraciju za sve mlade ljude koji razmišljaju o ostanaku u Hrvatskoj – prenosi Kutjevački.hr.

Antonio je završio školu, no njegova priča nije tek obična priča o školovanju i karijeri. Nakon školovanja, suočio se s teškom odlukom. Njegovi roditelji razmišljali su o zatvaranju OPG-a, no Antonio je odlučio preuzeti kormilo i nastaviti obiteljsku tradiciju. S ljubavlju i strašću prema poljoprivredi, Antonio je podigao OPG na veću razinu.

OPG Antonio Zorić bavi se raznovrsnom poljoprivrednom proizvodnjom, uključujući uzgoj duhana (virginia), ratarske kulture poput pšenice, kukuruza i ječma, te svinjogojstvom. Međutim, nije sve bilo jednostavno za mladog poljoprivrednika. Antonio suočava s izazovima kao što su nedostatak zemljišta, nedostatak sezonskih radnika te rastuće cijene energenata.

No, Antonio ne gubi nadu. S velikim planovima za budućnost, planira proširiti svoje svinjogojstvo i uvesti sustav navodnjavanja kako bi se suprotstavio nepredvidivim vremenskim prilikama poput suša. S osmijehom na licu, Antonio gleda prema budućnosti s nadom da će biti bolja nego trenutno.

Savjet koji Antonio dijeli s mladima u Hrvatskoj je jasan: ne trebaju se bojati krenuti u poljoprivredu ili druge poduzetničke pothvate. Svaki početak je težak, ali s predanošću i upornošću, može se postići zadovoljavajući rezultat. Antonio poziva što više mladih da ostanu u Hrvatskoj i vjeruju u mogućnost pokretanja vlastitog posla.

OPG Antonio Zorić nije samo priča o uspjehu mladog poljoprivrednika, već i inspiracija za sve one koji sanjaju o ostanaku u Hrvatskoj i stvaranju bolje budućnosti. Antonio nas podsjeća da uz vjeru u sebe, marljivost i strast, granice su samo početne točke na putu prema ostvarenju snova.

Antoniu ovim putem želimo izraziti iskrenu zahvalnost na gostoprimstvu i istovremeno mu želimo mnogo sreće u budućim poslovnim poduhvatima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)