OPROBA AKTIVNA: Luka Samardžija (SDP) aktivirao mandat i vraća se u Gradsko vijeće Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sljedeća 2024. godina naziva se još i “superizborna godina” jer će sugrađanke i sugrađani čak tri puta izlaziti na birališta i to za:
– Izbori za europski parlament
– Izbori za Hrvatski sabor
– Predsjednički izbori.

Godina nakon “superizborne”, točnije 2025. donosi nam i lokalne izbore gdje će žitelji Požeško-slavonske županije ponovno birati čelnike Općina, Gradova ali i Požeško-slavonske županije. Da nam izbori kucaju na vrata, govori nam i aktivnost oporbe u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji, a tu najviše aludiramo na Socijaldemokratsku partiju predvođenu mr.sc. Mitrom Obradovićem (SDP Požeško-slavonske županije) i dr.sc. Dinkom Zimom (SDP Požega).
Da SDP-ovci rade i ne miruju, govore i brojna priopćenja ali i prozivke prema nadležnima, a ponajprije prema političarima iz vodeće stranke (HDZ). I dok SDP radi “punom parom”, HDZ čak niti ne odgovara na prozivke i priopćenja oporbe, izuzev županice Požeško-slavonske županije i predsjednice HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonije Jozić koja je putem društvene mreže odgovorila oporbi, a što je prenio tek jedan lokalni medij. Službenog stava i odgovora iz HDZ-a kao vodeće stranke i dalje nema. Stari ljudi su znali reći da je šutnja znak odobravanja, a je li i u ovom slučaju tako, nije nam poznato.

O aktivnosti oporbe i SDP-a govori i podatak da je svoj mandat gradskog vijećnika aktivirao i magistar ekonomije i inženjer poljoprivrede Luka Samardžija.

Luka se Znanstveno – istraživačkim radom bavi više od 16 godina te je autor 20-tak znanstvenih i stručnih radova. Gotovo čitav radni vijek radio je, i dalje radi u realnom sektoru, a poljoprivredom se bavi više od 14 godina. Na lokalnim izborima 2021. godine bio je kandidat SDP-a za župana Požeško-slavonske županije.
S obzirom na to da je Luka Samardžija vijećnik koji se ne pojavljuje kako bi se ispunila kvota, već aktivno sudjeluje, za očekivati je da će ubuduće sjednice Gradskog vijeća Grada Požege postati puno burnije i aktivnije.

Luku Samardžiju u Gradskom vijeću Grada Požege do sada je mijenjala zamjenica člana Magdalena Turkalj Čorak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *