OŠ Antuna Kanižlića uključila se u projekt “Mama budi zdrava – Ružičasti listopad”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“S prvim danom listopada započinje projekt Udruge Sve za nju, „Mama budi zdrava – Ružičasti listopad“.
Naša se škola i ove godine uključila u projekt.
Ideja projekta je da na lijep i emotivan način zamolimo i potaknemo majke da pročitaju letke koje će dobiti od svog djeteta te da odu na preventivan pregled.

Cilj je da djeca iskoriste svoj utjecaj na majke jer roditelji trebaju osvijestiti da je u zoni njihove odgovornosti za odgoj djece ključno da oni sami budu dobro.
Namjera je iskoristiti najemotivniji trenutak u našim životima, a to je odnos majke i djeteta. Imamo saveznike u djeci da poruku o važnosti preventivnih pregleda prenesu svojim mamama, bakama i bliskim ženskim osobama. Majke to znaju, ali ponekad zbog brige o drugima i poslu zapostavljaju svoje redovite preglede. Nažalost, ova bolest je nasumična i ne bira.

Uzdamo se da će naših 40 tisuća saveznika – učenika u Hrvatskoj dobro odraditi svoju zadaću, napisati na letke svoje i majčino ime, podijeliti ih majkama i zamoliti ih da letke pročitaju i odu na preglede. I sama djeca će kroz cijeli taj proces indikretno osvijestiti koliko je bitna briga za zdravlje” – objavili su iz Osnovne škole Antuna Kanižlića na Facebook stranicama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *