Osniva se Županijska služba socijalne skrbi, dosadašnji centri mijenjaju nazive

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Socijalna zaštita ili socijalna skrb je pojam koji se odnosi na novčane ili druge doprinose zajednice kako bi se osiguralo ostvarivanje osnovnih potreba ljudskog postojanja; također i na administrativnu, stručnu i drugu pomoć osobama koje nisu posve u stanju da vode brigu o svojim interesima i osigurati si zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.
Institucija koja provodi navedeno zove se Centar za socijalnu skrb, točnije zvao se jer Centar za socijalnu skrb Požega ne mijenja samo lokaciju i ne mijenja samo zgradu već i naziv.
Naime, prema novom Zakonu o socijalnoj skrbi Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike od 1.1.2023. godine osnovan je Hrvatski zavod za socijalnu skrb pod kojim će biti svi nekadašnji centri. Požeško-slavonska županija je do sada imala dva Centra za socijalnu skrb i to u gradovima Požega i Pakrac. Po novome, osniva se Županijska služba socijalne skrbi Požeško-slavonske županije koja će imati dva područna ureda a to su Pakrac i Požega. Sjedište Županijske službe bit će u Požegi i imat će predstojnika umjesto dosadašnjeg ravnatelja, a predstojnik će imati voditelje područnih ureda.
Vršitelj dužnosti Predstojnika Županijske službe Požeško-slavonske županije bit će dosadašnji ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac koji će ujedno biti i voditelj Područnog ureda Požega.
Vršitelj dužnosti Voditelj područnog ureda Pakrac bit će Darko Havranek.
Zavod i područni ured Požega u novu zgradu uselit će do Dana Grada Požege.
Prema novom Zakonu Obiteljski centar postaje samostalna institucija, a dosadašnja predstojnica podružnice Mirjana Jugović postaje vršitelj dužnosti Voditeljica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *