Osnovan Centar tambure u sklopu kojeg će djelovati Županijski tamburaški orkestar Vallis Aurea

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon nekoliko uspješnih nastupa pod nazivom “Požeški dio Šokačke rapsodije”, grupa entuzijasta odlučila je formalizirati svoje aktivnosti i osnovati udrugu Centar Tambura u sklopu koje će djelovati Županijski tamburaški orkestar Vallis Aurea

Nakon nekoliko uspješnih nastupa pod nazivom “Požeški dio Šokačke rapsodije”, grupa entuzijasta odlučila je formalizirati svoje aktivnosti i osnovati udrugu Centar Tambura u sklopu koje će djelovati Županijski tamburaški orkestar Vallis Aurea.

Osnivačka skupština s osnivačima iz Požege, Kaptola i Kutjeva održala se 4. travnja godine, a službeni prvi upis članova u udrugu proveo se u sklopu probe, u utorak 23. travnja.

Županijski tamburaški orkestar čine većinom članovi orkestara Glazbene škole Požega, Kaptolačkog i Kutjevačkog tamburaškog orkestra te je nastao kao rezultat strastvenog zalaganja ljubitelja tamburaške glazbe u Požeškoj dolini.

Cilj orkestra je okupljati talentirane glazbenike koji dijele ljubav prema tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i žele je promicati i njegovati u Hrvatskoj i šire.

Svoj prvi nastup pod novim imenom odradili su 12. travnja na poziv Gradskog Tamburaškog Orkestra Banja Luka na 23. Europskom festivalu trzalačkih instrumenata „Veče uz tamburu“, gdje su kao jedini predstavnik iz Hrvatske promovirali svoj grad i županiju.

Kroz tradicionalne i suvremene tamburaške kompozicije ističu bogatstvo i ljepotu tamburaške glazbe, te tako nastoje očuvati tradiciju i nasljeđe tamburaške glazbene baštine.

Nastupit će u Lisinskom na Šokačkoj rapsodiji 5. svibnja, u sklopu orkestra 100 tamburaša, a dva dana kasnije imaju svoj, već tradicionalni samostalni koncert, u Gradskom kazalištu Požega u 19:30 sati pod nazivom „Najljepše skladbe i pjesme Šokačke rapsodije“.  

Osim toga, u pripremi su i razni projekti koji će dodatno kulturno obogatiti grad Požegu i cijelu Požeško–slavonsku županiju u području tamburaške glazbe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)