Osnovana Udruga za onkološke bolesnike „Sve za život“ Požega, predsjednik Ivica Mađarević

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas je u Domu hrvatskih branitelja u Požegi, održana osnivačka Skupština Udruge za onkološke bolesnike „Sve za život“ Požega.

Kako navode, Udruga je osnovana s ciljem s ciljem promicanja i razvoja društvenog aktivizma za osobe oboljele od malignih bolesti, promicanja duhovnih vrijednosti i hagioterapije, razvoja volonterstva i  inkluzivnog društva za onkološke pacijente. Naglasak je na  ravnopravnost, socijalnu uključenost, jednakost i jednake mogućnosti  u zajednici za sve osobe koje se liječe od malignih bolesti. Rad udruge odvija se na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ciljevi udruge temelje se na psihosocijalnoj podršci i pomoći uz provođenje aktivnosti zdravstvene i socijalne skrbi, psihološke pomoći , omogućavanja mobilnosti , prijevoza i pratnje onkološkim pacijentima u procesima liječenja, rehabilitacije i zdravstvenih pregleda ,te financijske pomoći . Udruga svoje postojanje temelji na humanitarnom i neprofitabilnom djelovanju uključujući u svoj rad volontere , te razvija volonterske kapacitete za pružanje pomoći osobama koje su oboljele od malignih bolesti. Temeljne postavke rada su organizacija kvalitetne zdravstvene i socijalne skrbi , pomoć u kući ,podrška u zajednici ,organizacija mobilnih timova za pomoć u kućnim uvjetima uključujući: njegu pacijenta, brigu o kućanskim poslovima , uređenju doma ,prilagodbi prostora ,pripremi obroka i ostalim potrebnim poslovima koji olakšavaju procese liječenja onkološkim pacijentima.  Naglasak je na suradnju sa stručnjacima koji svojim znanjem i stručnim profesionalnim kapacitetima mogu ostvariti značajnu ulogu u jačanju kapaciteta, pravnoj zaštiti i financijskoj pomoći onkološkim bolesnicima. 

Za predsjednika Udruge izabran je Ivica Mađarević, za tajnicu Marijana Šijan, dok je za predsjednika Upravnog odbora izabran Mirko Mitrović.
Podsjetimo, novoizabrani predsjednik Udruge je 12. ožujka 2023. godine, u prigodi obilježavanja Dana Grada Požege, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege primio Povelju Humanosti zbog svog nesebičnog dugogodišnjeg volonterskog i humanog djelovanja i pomaganja onkološkim bolesnicima.

Osnivanju Udruge nazočila je i Saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić.
Čestitamo novoizabranom vodstvu, a Udruzi “Sve za život” Požega želimo puno sreće u svojim humanitarnim i volonterskim djelovanjima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)