Osnovna škola Dobriša Cesarić ima svoju učeničku zadrugu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Učenička zadruga Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ – Slap osnovana je u školskoj godini 2022./2023. Cilj je Zadruge okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika te im primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom učitelja mentora, omogućiti razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti. Osim ovoga, učenici će stjecati i produbljivati primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces, od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada. Orijentirali smo se na ekologiju, recikliranje i održivi razvoj. U Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo. Stječe se znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva. Učenici se profesionalno informiraju i usmjeravaju te stvaraju preduvjete za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

Prvo i vrlo uspješno predstavljanje Zadruge, bilo je na Danima kruha – zahvalnosti za plodove Zemlje 13.listopada 2023. u dvorištu naše Škole. Prodali smo sve proizvode s jesenskom tematikom. Proizvodi su napravljeni kroz sekcije domaćinstvo, Mali misionari, biosigurnost i biozaštita, Botaničari, vezilje, Likovno – estetska skupina, Inovatorsko – informatička grupa, Filmska- foto sekcija i Kreativna skupina. Suradnju s učenicima dodatno smo potaknuli kroz videouratke i objašnjenja na Facebook stranici naše Škole.

Na taj način promoviramo našu Školu i uvodimo učenike u svijet poduzetništva. Sredstva dobivena prodajom naših proizvoda koriste se za ponovnu nabavku materijala te izradu novih proizvoda.

Voditeljica zadruge: Maja Burić, mag. prim. educ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *