Osnovna škola Dobriša Cesarić ima svoju učeničku zadrugu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Učenička zadruga Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ – Slap osnovana je u školskoj godini 2022./2023. Cilj je Zadruge okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika te im primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom učitelja mentora, omogućiti razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti. Osim ovoga, učenici će stjecati i produbljivati primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces, od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada. Orijentirali smo se na ekologiju, recikliranje i održivi razvoj. U Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo. Stječe se znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva. Učenici se profesionalno informiraju i usmjeravaju te stvaraju preduvjete za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

Prvo i vrlo uspješno predstavljanje Zadruge, bilo je na Danima kruha – zahvalnosti za plodove Zemlje 13.listopada 2023. u dvorištu naše Škole. Prodali smo sve proizvode s jesenskom tematikom. Proizvodi su napravljeni kroz sekcije domaćinstvo, Mali misionari, biosigurnost i biozaštita, Botaničari, vezilje, Likovno – estetska skupina, Inovatorsko – informatička grupa, Filmska- foto sekcija i Kreativna skupina. Suradnju s učenicima dodatno smo potaknuli kroz videouratke i objašnjenja na Facebook stranici naše Škole.

Na taj način promoviramo našu Školu i uvodimo učenike u svijet poduzetništva. Sredstva dobivena prodajom naših proizvoda koriste se za ponovnu nabavku materijala te izradu novih proizvoda.

Voditeljica zadruge: Maja Burić, mag. prim. educ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)