Osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite Grada Požege i Požeško – slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije održava se osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite Grada Požege i Požeško – slavonske županije koji su se dužni osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od godine dana od imenovanja. Osposobljavanje provodi Ravnateljstvo civilne zaštite sukladno svom programu osposobljavanja.

Članove Stožera na početku su pozdravili županica Požeško – slavonske županije Antonija Jozić, načelnik Stožera CZ Požeško – slavonske županije Ferdinand Troha, načelnik Stožera CZ Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević te u ime Ravnateljstva civilne zaštite Stjepan Huzjak, načelnik nastavno nacionalnog središta civilne zaštite.

  • Nažalost, znamo što nas sve može zadesiti, a tome smo i svjedočili prošloga lipnja i danas smo sigurno puno osjetljiviji na ono što nam imate reći i stoga će moje kolege koji su danas ovdje pozorno pratiti kako bismo od vas usvojili što više znanja. Želim vam uspješan rad danas i ugodan boravak u Požegi. – poručio je načelnik Stožera CZ Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević.

Teme današnje edukacije su sustav civilne zaštite, planski dokumenti u sustavu civilne zaštite, stožerno upravljanje, odnosi s javnošću i medijima, te simulacijska vježba izvanrednog događaja. Točnije, članovi stožera danas će naučiti koje su njihove obveze i načela stožernog upravljanja, tko su sudionici i operativne snage stožera civilne zaštite, kako krizno komunicirati, a bit će održana i stožerna vježba za izvanredni događaj.

Foto: Požeško – slavonska županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika