Osvrt na 27. kazališnu sezonu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dragi prijatelji i ljubitelji kazališta, završili smo kazališnu sezonu 2021./2022. Teško je izdvojiti ono najljepše ili najvažnije, ali svakako bi spomenula osvajanje nagrade za najbolju žensku ulogu glumice Ines Bojanić na 10. Bobijevim danima smijeha u Zagrebu za predstavu “Guja u njedrima”; predstavu “Orašar” koja je osvojila srca najmlađe publike tijekom prosinca, premijeru predstave “Tena- kronika raspada jedne ljepote” u veljači te 1. Dane požeškog kazališta i premijeru predstave “Romanca o tri ljubavi” u ožujku – prenosi Gradsko kazalište Požega.
U svibnju smo sudjelovali i na prestižnom Festivalu glumca s predstavom “Carevo novo ruho” te na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku u lipnju također sa spomenutom predstavom. Odradili smo i tridesetak gostovanja, ponajviše s predstavom “Guja u njedrima”. Želim čestitati svim polaznicima Male škole kazališta, Srednjoškolske kazališne družine i Kazališne amaterske družine koji su marljivo radili tijekom sezone i njihovim voditeljima. Premijerno smo postavili jedanaest naslova koji uključuju amatersku i profesionalnu produkciju.

Za kraj smo predstavili “Kazališne ljetne večeri” koje su se pokazale kao pun pogodak. Dobrim dijelom sezone su na snazi bila ograničenja broja ljudi na okupljanjima, ali unatoč tome uspjeli smo postići zadane ciljeve, podigli ljestvicu za iduću sezonu.
Želim zahvaliti svakom posjetitelju i u našoj dvorani i na gostovanjima, hvala svim suradnicima i prije svega djelatnicima kazališta.
Ovaj broj na fotografiji je pokazatelj broja odigranih predstava u našoj dvorani, a kada bi se zbrojila sva ostala događanja koja se odrađuju, a nisu u našoj organizaciji on bi bio daleko veći, zajedno s našim gostovanjima.
“Kazalište nas štiti, pruža nam zaklon…Mislim da nas i voli, onoliko koliko mi volimo njega.”
Hvala vam!
Ravnateljica Valentina Neferović

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)