Otvoren 17. Rukometni turnir “Požeški dječaci”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi, danas i sutra igrat će se utakmice tradicionalnog Rukometnog turnira “Požeški dječaci”. Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, turnir se ponovno održava i to u svom 17. izdanju, no trebao je biti 19. rekao je ispred organizatora Sportskog društva “Lopta”, trener Hrvoje Jurković – prenosi RVA.

“Na ovogodišnjem turniru trebalo je biti 10 ekipa, no međutim korona, ekipe Ivanić i Lipa nisu došli nažalost. Trener Nove Gradiške također ima koronu, ali njega je zamijenio jedan otac tako da su došli. Turnir je krenuo, 8 je ekipa i valjda će proći sve super.”

“Veliki je značaj jer na ovakvim turnirima rezultat kao takav nije bitan, bitno je druženje, socijalizacija trenera i djece. Razmišljao sam da uopće više ne radim ovaj turnir, teško je to samostalno raditi, no međutim upravo zbog djece i zbog mojih prijatelja iz Umaga, Bjelovara i Karlovca. Oni su me zvali i molili da napravim turnir, da se i mi treneri konačno malo vidimo, jer nemamo baš prilika. Također da ta djeca dođu, iz Umaga pogotovo, već smo dogovorili u trgovini Zvečevo da mikado čokoladu s rižom ponesu nazad. Rukomet kao rukomet, svi oni igraju neke lige, no ovaj tjedan je bitno druženje dva dana.” – rekao je organizator Hrvoje Jurković.

Sportsko društvo Lopta će u sklopu turnira organizirati i predavanje za trenere na kojem će gost biti dr.sc. Pero Kuterovac, poznati hrvatski kondicijski trener.
Predavanje s temom “Dugoročni razvoj mladih sportaša”, održat će se u danas s početkom u 18,00 sati u maloj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Predavanje je besplatno i dobro će doći trenerima iz svih sportova, a pogotovo trenerima koji rade s kategorijama mlađeg uzrasta.

Sve igrače pozdravio je i Željko Mitrović ispred Požeškog športskog saveza te im svima poželio dobrodošlicu u grad rukometa – Požegu.

Izvor teksta/foto: RVA – Tena Protić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *