Otvoren E-inkubator u Pleternici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Održana je završna konferencija Projekta E-inkubator, čiji nositelj je Grada Pleternica, dok su partneri na projektu Poduzetnički centar Pleternica i Grad Kutjevo, a suradnici Požeško – slavonska županija, Grad Pakrac, Općina Jakšić, Općina Čaglin, Regionalni koordinator razvoja Požeško – slavonske županije i Poduzetnički centar Pakrac. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a vrijednost projekta je 7.724.895,69 kn, dok Europska unija sufinancira 93%.

E-inkubator je četvrta poduzetničko-potporna institucija na području Pleternice, a namijenjena poduzetnicima početnicima koji obavljaju neku od djelatnosti IT sektora, najbrže rastućeg sektora gospodarstva u svijetu. Uz najam 11 poslovnih ureda, 4 box ureda, korištenje video-konferencijskih dvorana i korištenje usluga virtualne recepcije, poduzetnicima će na raspolaganje biti ponuđeno niz savjetodavnih usluga kako bi im se olakšali početni koraci u poduzetničkom svijetu.

Otvorenju su uz domaćina – grad Pleternicu, na čelu s gradonačelnicom Marijom Šarić, prisustvovali i saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, županica Antonija Jozić, predstavnici SAFU-a te predstavnici gradova, općina i institucija koje su sudjelovale u projektu.

„Otvorenjem ovog E-inkubatora potvrđujemo kako je Pleternica grad prijatelj poduzetnika, i kako s pravom nosi Business friendly certificate – BFC certifikat, kojim se potvrđuje povoljno poslovno okruženje za rast i razvoj gospodarstva. Ta titula ujedno nas obvezuje da cijelo vrijeme kontinuirano radimo s ciljem rasta i razvoja poduzetništva. Danas otvaramo četvrtu poduzetničko-potpornu instituciju u Pleternici, a koja ide u korak sa svime onime što donosi Europska unija, a to je digitalno i zeleno.“ – rekla je gradonačelnica Šarić te se zahvalila županici, donedavnoj gradonačelnici Pleternice, a koja se i odvažila i prije nekoliko godina prijavila ovaj projekt. „Želim zahvaliti i Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Vladi RH, SAFU jer bez njihove podrške bilo bi teško ovaj projekt provesti.“ – zaključila je gradonačelnica i pozvala mlade poduzetnike da iskoriste sve prednosti koje se ovdje nude.

Županica Antonija Jozić, dok je bila gradonačelnica, započela je projekt E-inkubatora. Prisjetila se kako je prvi poduzetnički inkubator uređen u Pakracu, a nakon njega primjer je slijedila Pleternica, a potom i ostali gradovi što ukazuje da su se svi okrenuti novim tehnologijama.

„Često se kroz medije zna provlačiti teorija kako se u županiji ništa pozitivno ne događa, ali statistika to demantira. Kontinuirano raste broj tvrtki i trgovačkih društva, isto tako i obrta, koji su u prošloj godini bili 111% u plusu, raste i broj zaposlenih i to već četiri godine, stoga budimo ponosni na sve što se u našoj županiji odvija, a na tragu je poboljšanja gospodarskog rasta. Budimo ponosni i na ljude koji u lokalnim sredinama, gradovima i općinama, promišljaju i ostvaruju ono za što oni zapravo i postoje. Gradovi, općine i županija ne postoje da bi otvarali tvornice, da bi gradili tvornice i u njima zapošljavali ljude, već da bi stvorili povoljno poslovno okruženje. Budimo ponosni što se u našoj sredini događaju ovakvelijepe stvari i svaki korak naprijed je ipak – korak naprijed, on nije ni ostanak na mjestu, nije ni korak unazad.“ – zaključila je županica Jozić te se ujedno zahvalila Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, SAFU, Vladi RH i svima koji su radili na projektu.

 „Zadovoljstvo mu je pozdraviti sve u ime ministra te istaknuti kako se u Pleternici osjećamo jako ugodno, budući smo u ovom gradu već više puta imali priliku sudjelovati u ovakvim lijepim događajima. Ono što iz ministarstva želimo poručiti je da nećemo stati sa poticanjem poduzetnika i olakšavanjem njihova daljnjeg rasta i razvoja.“ – istaknuo je Šiljeg.

Na internet stranicama grada Pleternice objavljen je i Javni natječaj za zakup poslovnog prostora kojim se pozivaju svi zainteresirani poduzetnici početnici, a koji zadovoljavaju uvjete natječaja, da se prijave.

Izvor: PSŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika