Otvoreni teniski tereni kao dio projekta Sportskog centra u Lipiku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je izgradnju teniskih terena u iznosu od gotovo 400 tisuća kuna, dok se razlika iznosa koja je bila potrebna za potpunu izvedbu projekta financirala iz lipičkog gradskog proračuna.

Teniski tereni nalaze se na prostoru koji se prostire između Staklanske ulice i lipičkog nogometnog stadiona, a dio su projekta Sportskog centra Lipik koji je dio vizije sportskog razvoja Grada Lipika. Svečanom otvorenju, uz gradonačelnika Vinka Kasanu, ispred Požeško-slavonske županije prisustvovao je zamjenik županice Ferdinand Troha, kao i ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar, tenisačice i tenisači te ostali uzvanici.

Namjera je da se Sportski centar u Lipiku izgrađuje po etapama za koje je spremna sva dokumentacija, a realizacija izgradnje teniskih terena prva je od predviđenih devet faza projekta navedenog Sportskog centra, koji obuhvaća i nadogradnju postojećeg objekta uz nogometni stadion.

Sve etape su odvojene i svaka se može raditi pojedinačno, a sveukupna vrijednost Sportskog centra u Lipiku iznosi gotovo 40 milijuna kuna.

Gradonačelnik Vinko Kasana istaknuo je kako je i prije stotinu godina tenis u Lipiku bio jedan od glavnih sportova te je čak i tad bio tretiran kao dio turističke ponude. „Tako ga gledamo i danas ovdje na prostoru budućeg Sportskog centra, a nadam se da će se i drugi sportski tereni ovako brzo izgraditi te će se u sklopu ovog kompleksa u Lipiku nalaziti i pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom te niz drugih terena poput atletske staze kao i onih za košarku, rukomet i odbojku.“ – rekao je gradonačelnik zahvalivši se Uredu za sport pri Ministarstvu turizma, kao i Vladi RH bez čije podrške bi se ovakvi projekti teško ostvarili.

Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije čestitao je gradonačelniku Kasani na novom sadržaju koji Lipik dobiva, kao i Ministarstvu turizma i Vladi RH koji pružaju podršku gradu Lipiku kao i cijeloj našoj Županiji u ostvarenju projekata. „Iz nekoliko razloga drago mi je što se bijeli sport u grad Lipik vraća na velika vrata. Ne samo što će mladi imati dodatne sadržaje koji će ih vezati uz sport i zdrave oblike živote, već mi je drago i zbog starijih sugrađana jer se ovaj sport igra od najmlađe pa do umirovljeničke dobi.“ – rekao je Troha te istaknuo kako je tenis sport koji razvija karakter te formira osobe koje su spremne prihvatiti i pobjede i poraze.

Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta istaknuo je kako je Ministarstvo ponosno što je ovaj teren jedan od sto terena koji su izgrađeni u protekle četiri i pol godine te kako su za sport povećana izdavanja od čega je 50 milijuna kuna godišnje usmjereno prema jedinicama lokalne samouprave, odnosno financiranju projekata i programa udruga, infrastrukture i sl., te je potvrdio da će se ulaganja u ovakve i slične projekte nastaviti i dalje.

Izvor fotografija: compas.com.hr
Izvor teksta: Požeško-slavonska županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika