Ove godine neće biti motociklističkih utrka na Glavici, oglasili se iz URPMS Sokol Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“URPMS Sokol Požega ima za potrebu obavijestiti javnost o razlozima zbog kojih je došlo do otkazivanja cestovnih moto trka na Glavici, u svibnju i rujnu 2023. godine, odnosno ne korištenja Glavice za rekreativnu vožnju vikendima. U svrhu istinitog informiranja, kao i zbog brojnih dezinformacija koje kruže drštvenim mrežama,
URPMS Sokol je kao i prethodne dvije godine uredno podnio zahtjev Ministarstvu obrane RH za kalendarsku godinu 2023. i to od 1. travnja 2023. do 31. listopada 2023. za održavanje dvije utrke ( 3. – 4. lipnja 2023. I 16.-17. rujna 2023.), te vikendima za rekreativnu vožnju i trening natjecatelja. Iako smo imali pisanu preporuku HMS-a, Grada Požege i Požeško – slavonske županije dobili smo negativan odgovor ministra obrane Marija Banožića.
Iz nama dostupnih informacija, a zbog učestalih žalbi građana iz okolnih ulica oko Glavice i šire na buku, ista suglasnost nije dana za korištenje VP Glavica, mada smo u maniri dobrog najmoprimca uložili dosta truda, sredstava i vremena da Glavica bude u punom sjaju!
Nažalost nakon 45 godina vožnje Glavicom i utrka dobili smo crveno svjetlo za ulazak.
Da li je buka jedini razlog, ostaje za vidjeti kroz vrijeme, ali sigurno na štetu natjecatelja i rekreativaca koji su potjerani natrag na ulicu u javni promet baš kada je Slavonija zaživjela sa puno novih mladih vozača, a uz to i smanjen broj prometnih nezgoda na motociklima.
Osim vožnje tu je bila organizirana i škola sigurne vožnje.
Hvala svim dobronamjernim ljudima na pomoći koju smo imali do sada. Hvala sucima, sportskom osoblju, sponzorima i institucijama.
Mi nismo isključivi da u dogledno vrijeme to preuzme i pokuša netko drugi!” – priopćenje potpisuje predsjednik URPMS Sokol Požega Krešimir Pavelić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *