Ovog vikenda evidentiran 71 prekršaj, 61-godišnjak napuhao 1.83 promila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 71 prekršaj, od čega izdvajamo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 19. svibnja 2024. oko 1.35 sati u Požegi na Šijačkoj cesti gdje su policijski službenici prometu zatekli 61-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.280,18 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)