Ovog vikenda policija evidentirala 100 prekršaja, od toga čak 60 prekoračenje brzine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 100 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 60 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 19. siječnja 2024. oko 19.55 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 37-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *