Pakrac-Lipik: 27. obljetnica VRO „Bljesak“ i oslobađanja zapadne Slavonije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije Republike Hrvatske, operacija “Bljesak” započela je prije dvadeset i sedam godina – 1. svibnja 1995. i u njoj je oko 7200 pripadnika Hrvatske vojske i specijalne policije za 36 sati oslobodilo 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. U akciji su poginula 42 branitelja, dok ih je 162 ranjeno.

Povodom obilježavanja ove velike oslobađajuće vojno-redarstvene operacije, predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu s dožupanom Ferdinandom Trohom, kao i predstavnici gradova Lipika i Pakraca predvođeni predsjednikom lipičkog Gradskog vijeća Slobodanom Katunarom, pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević i predsjednikom Gradskog vijeća Pakraca Miroslavom Ivančićem, vršiteljem dužnosti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić te drugi predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili lampione na spomen obilježjima u Lipiku i Pakracu.

Tom je prigodom istaknuta izuzetna važnost ove akcije u oslobađanju našeg zavičaja.
U kapeli u Kusonjama potom je služena sveta Misa za poginule branitelje, a u prostoru Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ održan je koncert klape „Sveti Mihovil“.

Izvor: compas.com.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika