Pakrac: Održana edukacija povodom obilježavanja Dana bijelog štapa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U srijedu 13. listopada 2021. u prostorijama Udruge slijepih Pakrac-Lipik u Pakracu u sklopu projekta “Nismo sami” korisnika grada Pakraca koji se provodi s partnerima i to Udrugom slijepih Pakrac-Lipik, Crvenim križem Pakrac, Centrom za socijalnu skrb Pakrac, OŽB Pakrac i Bolnicom hrvatskih veterana, a financiranim sredstvima EU iz programa Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza I. u organizaciji Udruge slijepih Pakrac- Lipik, održana je edukacija za djelatnike PU požeško-slavonske i PP Pakrac na temu “Pristup i komunikacija sa slijepim osobama”.

Tijekom edukacije predsjednik udruge Stanko Kovačić i članica Mirsada Madžarević upoznali su prisutne djelatnike s organizacijom i djelovanjem udruge te s kojim se problemima susreću slijepe i slabovidne osobe.

U praktičnom dijelu edukacije djelatnici su upoznati s načinom komunikacije sa slijepim i slabovidnim osobama te kako pristupiti i komunicirati s njima,  pomoći im pri kretanju, ulasku u zgrade, lift, kako sigurno preći cestu i dr. što su i  praktično prikazali, a od značajne je koristi pri radu djelatnicima policije pri susretu sa slijepim i slabovidnim osobama.

Predsjednik udruge pohvalio je suradnju s policijom te izjavio da to može biti primjer ostalima u  senzibiliziranju  javnosti za problematiku slijepih i slabovidnih.

Edukacija je organizirana povodom Dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada.


IZVOR: PU Požeško-slavonska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika