Pakrac: PU požeško-slavonska i PP Pakrac sudjelovali u aktivnostima OCD DELFIN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U četvrtak 28. srpnja 2022. policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske i Policijske postaje Pakrac, sudjelovali su u aktivnostima OCD DELFIN iz Pakraca u sklopu projekta “Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela” koji provode Ženska soba – Centar za seksualna prava, u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Hrvatskim pravnim centrom i partnerskim organizacijama s Islanda.

U okviru ove aktivnosti održana je javna tribina na gradskoj tržnici u Pakracu u cilju informiranja javnosti o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u Republici Hrvatskoj, odnosno o radu Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, kao i drugih programa i projekata OCD DELFIN.

U prostorijama OCD DELFIN održana je projekcija dokumentarnog filma „MIRIS KRUVA“, koji su priredile članice udruge Domine Split, a koji prikazuje i govori o ženama povratnicama i ženskom aktivizmu u zajednici.

Policijski službenici su uz suradnju sa članicama OCD DELFIN i volonterima, nazočne građane upoznali sa tekućim programima i kampanjama vezanim za sigurnost u zajednici, a posebno je prezentirana kampanja Postani policajac/policajka u vezi koje su zainteresiranim građanima uručeni promidžbeni letci uz davanje informacije o uvjetima natječaja.

Uz zamjenika županice Požeško-slavonske županije Nikolu Ivanovića i zamjenicu gradonačelnice grada Pakarca Mirsadu Popović Damjanović, aktivnostima je prisustvovalo oko 200 građana, kao i predstavnici lokalnih medija iz Pakraca – priopćili su iz PU požeško-slavonske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *