Pakrački kuglač Niko Kalvi postao hrvatski juniorski reprezentativac

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Mladi kuglač KK Pakrac-Papuk 17-godišnji Niko Kalvi krajem prošle godine nastupio je u Apatinu (Srbija) za reprezentaciju Hrvatske U18 (mlađi od 18 godina). U dva dana 17. i 18. prosinca s još dvojicom reprezentativnih kolega i tri kolegice bio je vrlo dobar postigavši rezultat od 554 i 577 srušenih čunjeva – prenosi Pakrački list.

Dobri nastupi motivirali su izbornika reprezentacije Osječanina Zdenka Šušca da ga pozove ovih školskih praznika u Osijek gdje ga je dodatno trenirao šest dana te mu izradio program koji će nastaviti provoditi zajedno sa svojim trenerom Robertom De Zanom u Pakracu. Ova zadnja događanja u Nikinoj kuglačkoj karijeri uvelike su podgrijali nadanja da bi kao hrvatski reprezentativac mogao nastupiti na svjetskom prvenstvu za igrače mlađe od 18 godina koje će se u svibnju ove godine igrati u Varaždinu, a na kojem će nastupiti naša reprezentacija sastavljena od četiri igrača i jedne rezerve.

Niko je poziv u reprezentaciju ponajviše zaslužio nakon što je 21. studenog prošle godine  u Delnicama osvojio treće mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore mlađe od 18 godina. U dva bacanja po 120 hitaca on je srušio ukupno 1107 čunjeva (564+543), zaostavši devet, odnosno 18 čunjeva za prvoplasiranim dvojcem, godinu dana starijim od njega. Pored toga prošle jeseni je bio u istoj konkurenciji treći u takozvanoj sprint disciplini. 

Jedna od odlika Nikinog kuglanja je rad i konstantnost. Kao igrač Pakrac-Papuka nastupa u njihovoj drugoj momčadi u 4. ligi gdje je jesenas iz šest nastupa ostvario za ovu ligu odličan prosjek od  555 srušenih čunjeva po utakmici što je za 44 čunja više od prosjeka cijele ekipe. Kao mladi igrač ima pravo na takozvanu dvojnu registraciju nastupati i za još jedan klub iz drugog ranga pa Niko tu mogućnost koristi u pakračkom drugoligašu Slavonskom banovcu. U konkurenciji ozbiljnih starijih kuglača u devet nastupa Niko je ostvario prosjek od 557 čunjeva po utakmici što je za sedam čunjeva više od prosjeka ekipe. Tako Niko uz tri do četiri treninga tjedno svakog vikenda ove jeseni ima i dva službena nastupa.

Niko se kuglanjem bavi od 2015. godine kada mu je prvi trener bio Tomislav Luksetić. Sada je najuspješniji izdanak pakračke škole kuglanja za mlade koji okuplja 10 do 15 mladih igrača i igračica koje trenira Robert De Zan. Veoma je predan kuglanju, a poziv u reprezentaciju i mogućnost nastupa na svjetskom prvenstvu mu je u svemu dodatni motiv. Kako će status mlađeg juniora imati još i iduću sezonu pa ako mu ove godine promakne Varaždin, prilika će u ovoj najmlađoj reprezentativnoj konkurenciji biti još.     

SONY DSC
SONY DSC
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)