PAKRAČKI RUKOMETAŠ ODLAZI NA CIPAR: Kligl prešao u Anorthosis Famagustu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon fenomenalne sezone u elitnom hrvatskom rukometnom rangu, u kojoj je u 24 utakmice postigao 134 gola što ga je statistički svrstavalo među najbolje rukometaše u državi, Karlo Kligl je ovog ljeta pronašao novu destinaciju. Iako je imao ponuda iz Francuske i Mađarske, sljedeću sezonu ovaj će 24-godišnji Pakračanin i sad već bivši rukometaš premier ligaša Moslavine iz Kutine provesti na Cipru gdje će igrati za tamošnjeg prvoligaša Anorthosis Famagustu. Riječ je o sastavu koji igra europski Challenge kup, a Karlo na Cipar putuje 28. kolovoza, iako su klupske pripreme započele još 7. kolovoza. Zašto kasni na pripreme, ali i kako je odolio pozivima uglednijih rukometnih destinacija Karlo je kratko pojasnio – piše Pakrački list.

„Još uvijek sam u procesu oporavka od neugodne ozljede i operativnog zahvata. Međutim, treniram samoinicijativno i vjerujem da će ubrzo sve biti u redu. S obzirom na okolnosti smatram da sam u ovom trenutku dobro izabrao novu sredinu i vjerujem da ću se kvalitetom nametnuti ekipi i treneru, jer mi još uvijek glavna motivacija pristojna minutaža i vrijeme provedeno u igri. Ovo je samo prvi korak u mojoj rukometnoj budućnosti koji će, siguran sam u to, voditi prema najboljim svjetskim ligama“, informirao nas je pakrački rukometaš, jedan od rijetkih naših sugrađana koji se u sportu uspio probiti preko granice.
Karlo je s Cipranima ugovor potpisao na jednu sezonu, a bude li ona imalo na tragu one prošle – vrhunski odrađene u Paket 24 Premijer ligi – ne sumnjamo da će Cipar poslužiti kao odskočna daska ovom skromnom momku, koji je nadomak svojim snovima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *