Pala je odluka: Plenković otkrio kada će raspustiti Sabor i kada kreću parlamentarni izbori

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a kako Večernji list neslužbeno doznaje, na njoj je poručeno da će Hrvatski sabor biti raspušten najkasnije u petak, 22. ožujka. Nakon raspuštanja Sabora predsjednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana, što znači da bi građani na parlamentarne izbore mogli izići tijekom travnja ili svibnja – prenosi 24sata.

Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a potvrdio da su zajednički donijeli tri važne odluke. 

– Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski paralement. Druga odluka je da će ovo biti zadnja sjednica Sabora prije njegova raspuštanja, a treća je da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. ožujka u dvorani Lisinski – rekao je.

Dodao je i da će glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić biti šef izbornog stožera HDZ i da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti članica izbornog stožera zadužena za izradu izbornog programa.

– Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić bit će čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Zoltan Kabok – dodao je Plenković.

Istaknuo je kako će Sabor biti raspušten najkasnije 22. ožujka. Najavio je da će biti nositelj izborne liste u 1. jedinici, dok će u 2. to biti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)