Petar Jurić iz Novih Mihaljevaca odlikovan za više od 100 darivanja krvi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je danas odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene dobrovoljnim darivateljima krvi u 2020. godini.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović izrazio je zahvalnost dobrovoljnim darivateljima krvi u ime hrvatske države i u svoje osobno.

Na svečanosti u Uredu predsjednika odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 64 dobrovoljnih darivatelja krvi od 178 odlikovanih među kojima je bio i Petar Jurić iz Mihaljevaca koji je krv darovao 104 puta. Napomenimo da je nakon vojske 10 godina napravio pauzu s darivanjem nakon čega je ponovno nastavio. Nakon 10 godina ne darivanja, gospodin je opet uspio prijeći 100 darivanja.
Gospodinu Petru čestitamo, a s čovjekom s ovako velikim srcem, mogu se ponositi Mihaljevci, ali i čitava naša naša županija!
Foto: Ured predsjednika RH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *