Pijani 23-godišnjak ignorirao znak zaustavljanja policije, kažnjen s 13.000,00 kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirano je 220 vozila i alkotestirana 83 vozača te je utvrđeno ukupno 55 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 34 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 18. prosinca 2022. oko 1 sat u mjestu Badljevina u Ulici kralja Zvonimira, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao 23-godišnjak koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *