Pijanom 68-godišnjaku kazna od 3396,61 eura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 47 prekršaja, od čega izdvajamo po pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 28. travnja 2023. oko 19.45 sati u mjestu Ratkovica gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 68-godišnjeg vozača koji je prije stjecanje prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,77 upravljao neregistriranim traktorom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.393,61 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *