Pismo biskupa Škvorčevića prigodom Nedjelje Caritasa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prigodom Nedjelje Caritasa biskup Antun Škvorčević uputio je već tradicionalno Pismo vjernicima Požeške biskupije pod naslovom „Dobro je sve učinio. U Pismu biskup kaže:

»Od Dana siromaha do Nedjelje Caritasa u Požeškoj biskupiji bilo je vrijeme predbožićnog zauzetijeg nastojanja oko dobra. Dok s jedne strane slušamo o tolikom zlu koje pogađa mnoge nedužne ljude, napose zahvaćene ratnim stradanjima, budi se u nama želja da se svrstamo na stranu dobra te pružimo kruha gladnima, obrišemo suze zaplakanima, donesemo utjehu žalosnima, lijeka bolesnima, ohrabrenje malaksalima, olakšanje osamljenima. Na taj način očitujemo se u našem društvu kao Isusovi učenici za koje evanđelist jednostavno kaže: „Dobro je sve učinio!“ (Mk 7,37).

Pozivam vas, braćo i sestre, da se poput našega Gospodina ne bavite zlom koje vas okružuje i o njem ne pričate, nego mu se suprotstavite nastojanjem oko dobra, kako nas potiče Apostol: „Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladaj zlo“ (Rim 12,21). Pridružite se Caritasu u svojoj župi te budite djelatnici organiziranog dobra u vašoj sredini i na taj način očitujte svoju pripadnost Isusu Kristu i njegovoj Crkvi. Zahvaljujem vam za novčani prilog koji ste nedavno dali za stradalnike u Svetoj Zemlji i istovremeno vas potičem da u Nedjelju Caritasa posvjedočite svoju velikodušnost darom za ljude u potrebi. Gospodin će mnogostruko uzvratiti onome koji se u nj uzda i „rasipno dijeli, daje sirotinji“ (2 Kor 9,9) u uvjerenju da je „blaženije davati nego primati“ (Dj 20,35).

Dijeleći s vama radost darivanja, u zahvalnosti za dobro koje činite i molitvenoj povezanosti sve vas srdačno pozdravljam i blagoslivljam«, završava biskup Antun.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)