Pitanja oporbenih vijećnika SDP-a s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, oporbeni vijećnici postavljali su pitanja gradonačelniku dr.sc. Željku Glaviću i njegovim suradnicima.

Tako su ovom prilikom na aktualnom satu postavili nekoliko aktualnih pitanja:

Vijećnik Mitar Obradović: Postavio bih pitanje vezano za grijanje u Naselju Babin Vir. Problematika je vezana za troškove grijanja koji su ostali isti za 410 korisnika kao kada je stanara bilo puno više. Tome je dobrim djelom ‘kumovao’ Grad, odnosno vlasti koje su bile prije. Sada su cijene grijanja prevelike. Što će biti nagodinu, jer ako se nastavi ovim tempom bit će još i gore. Na sedmoj sjednici odgovorili ste kako se ove zime po tome pitanju ne može ništa učiniti jer je riječ o kratkom roku te da smatrate da iduće sezone grijanja neće biti potrebe za takvim pitanjima. Jeste li nešto poduzeli po tome pitanju budući da nova sezona grijanja u Babinom Viru počinje za sedam mjeseci?

 • Poduzeo sam jedino ono što se u trenutku početka sezone grijanja može učiniti. Na taj problem je upozoren komunalac i zatražili smo da tijekom zimskih mjeseci u kojima grijanje radi naprave točnu evaluaciju stanja kotlovnica, troškova i prijedlozi rješenja. Trenutno je riječ o pola zime i ne mogu vam odgovoriti da sam do sada nešto dobio, a mislim da nije niti Nadzorni odbor Komunalca o tome dobio još nikakvo izvješće, no to se svakako mora napraviti. Posebice sada s obzirom na predstojeće promjene cijena energenata. To je pitanje koje se ne može zaobići. Ovo smatram kao podsjetnik. – kazao je požeški gradonačelnik Glavić.

  Vijećnica Magdalena Turkalj Čorak postavila je pitanje što se planira sa odmaralištem u Baškoj obzirom da će brzo ljetna sezona, a provedena je anketa kojom su građani iskazali svoje mišljenje što s objektom učiniti.
  Gradonačelnik je odgovorio da je provedena anketa koja je pokazala da građani ne žele da se taj objekt prodaje te da će ubrzo pokrenuti natječaj
  kojim će pozvati udruge koje su zainteresirane za upravljanje objektom. Ako ne bude zainteresiranih pokušat će se dati u zakup

  Vijećnik Dinko Zima: Zašto se Grad ne pridržava Odluke o komunalnom redu? Riječ je o Pješačkoj zoni u gradu. Dakle, u pješačkoj se konstantno prometuje, a u Odluci striktno piše kada je prometovanje dozvoljeno. Drugim riječima, meni djeluje da o tome apsolutno nitko ne brine. Ulaz od Ivančice, je omogućen jer nema stupova koji su davnih dana ‘porezani’. Kada je riječ o drugoj strani, kod Katoličke škole, stupić koji je na spuštanje konstantno je spušten.
 • Pročelnica mi je s tom temom do sada došla pet puta. To je nešto što je napravljeno, ne prije šest mjeseci, već neko duže vrijeme. Pustilo se u nekom trenutku da krene to čupanje stupova, kao i parkiranje u pješačkoj zoni. Mi tamo, a takav je i dogovor, moramo ići s radikalnim rješenjem. Međutim, to zahtjeva da s jedne strane omogućimo stanarima i onima koji imaju poslovne prostore da, ono što trebaju obaviti automobilom, obave u vrijeme i na način kako je to propisano. Tu je problem, rekao bih, i naših redara, ali i policije. Kada netko stup iščupa pred policijom to je kazneno djelo, ako ga iščupa u pješačkoj zoni, onda je to stvar Grada. Postoji tu puno toga što će se morati regulirati kako bi to funkcioniralo normalno. Problem je to koji je nastao prije i samo je rastao, a sada je kulminirao do te mjere da svatko vozi kud hoće. – kazao je gradonačelnik Glavić.

  Pročelnica Andreja Menđel je izjavila da je problem i kad se stupići poprave, nakon dva dana oni ponovno ne rade. Uz to i preveliki broj ljudi ima pristup šifri za spuštanje tog stupića. Trenutno prikupljamo ponude s lokalnog tržišta za servisiranje stupića, jer trenutno o tome računa vodi firma iz Rijeke. Općenito, planiramo staviti stupiće sa svih strana, na način da omogućimo prolaz u dovoljnoj širini za majke s kolicima i osobe s invaliditetom, ali da onemogućimo svako drugo prometovanje, jer u konačnici ni mi to ne želimo. Nadam se da ćemo u što kraćemu roku krenuti s realizacijom rješavanja i ovog problema. Kao što je gradonačelnik rekao, pristup će imati samo osobe koje imaju osigurano parkirno mjesto unutar svojih objekata koji se nalaze u pješačkoj zoni.

  Vijećnik Tomislav Hajpek: Zanima me je li Grad pokrenuo realizaciju Programa zaštite od divljači? Prije dvije godine, odnosno u prosincu 2020. godine, bio je zakonski rok da svi gradovi i općine na teritoriju Republike Hrvatske donosu taj program.
 • Provjeriti ćemo i reći na sljedećoj sjednici. kazao je gradonačelnik.

Izvor: sbplus.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika