Plaketu “Zlatna kuna” za 2020. godinu dobili su Agronom d.o.o., Color Emajl d.o.o. i Cor d.o.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Požega 3. studenoga dodijeljene su nagrade najuspješnijim tvrtkama Požeško-slavonske županije za poslovanje u 2020. godini. Plakete “Zlatna kuna” dodijeljene su u tri kategorije. Plaketu “Zlatna kuna” za najuspješniju veliku tvrtku dobio je Agronom d.o.o. iz Požege, za najuspješniju srednju tvrtku Color Emajl d.o.o. iz Požege, te Cor d.o.o. iz Požege za najuspješniju malu tvrtku.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik HGK – Županijske komore Požega Luka Balenović. Predsjednik je zahvalio prisutnima na dolasku te ukratko predstavio stanje gospodarstva u Požeško-slavonskoj županiji. Također, okupljene su pozdravili gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić te županica požeško-slavonska Antonija Jozić. Potom je ravnateljica Regionalne razvojne agencije PSŽ Senka Horvat poduzetnicima i ostalim gostima ukratko predstavila Plan razvoja PSŽ 2021.-2027. te se posebno osvrnula na strateške projekte. Nakon izlaganja, na svečanom su dijelu sjednice dodijeljene plakete najboljima.

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2020. godini dobila je tvrtka Cor d.o.o. iz Požege.

COR d.o.o. osnovan je početkom 2010. godine. Tvrtka je nastala na temelju dugogodišnjeg iskustva u operativnom vođenju poslova razminiranja sa željom osnivača da podignu na jedan viši nivo u upravljanju svim procesima. U početku su zapošljavali pet radnika dok ih sad zapošljavaju 22. Kao mikro tvrtka u branši uspjeli su se razviti u stabilni konzorciji od tri tvrtke koje također bilježe zapažene poslovne rezultate. U 2020. imali su prihod od 25 milijuna kuna te rast dobiti od 100 posto.

Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2020. godini dobila je tvrtka Color Emajl d.o.o. iz Požege.

Goran Šutalo, vlasnik Color Grupe, osnovao je obrt 1984. godine te je kao obrtnik započeo svoju poduzetničku priču. Na obrtu je nastala tvrtka Color Emajl. Tvrtka se bavi proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina te dimovodnih elemenata. Kroz godine su se etablirali kao vodeći europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina više i srednje cjenovne razine. U 2020. godini ostvarili su 135 milijuna prihoda s rastom dobiti višim od 60 posto.

Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2020. godini dobila je tvrtka Agronom d.o.o. iz Požege.

Tvrtka Agronom d.o.o. Požega osnovana je 1996. godine. Kontinuiranim razvojem i ulaganjima u tvrtku, Agronom se svrstao među vodeće tvrtke na području ugovaranja ratarske poljoprivredne proizvodnje, trgovine repromaterijalom i poljoprivrednim proizvodima, poljoprivrednom mehanizacijom te repromaterijalom. U 2020. godini širenjem poslovanja na nova područja, profesionalizacijom prodajnih timova, traženjem novih brendova i prodajnih programa postigli su snažan rast što je rezultiralo ostvarenjem više od 800 milijuna kuna prihoda, odnosno 40% više u odnosu na prihode u 2019. te rastom dobiti od 80% u odnosu na prethodni period, s rastom prihoda od prodaje na inozemnom tržištu za 170%.

IZVOR: HGK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)