Plamene novu sezonu otvaraju protiv Medveščaka u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


ZAGREB / POŽEGA – Format natjecanja Premijer ženske košarkaške lige ostao je jednak onome iz prošle sezone, odnosno igra se jedinstvena liga po dvostrukom bod sustavu. Nakon toga prve četiri ekipe igraju doigravanje – poluzavršnicu i završnicu – prenosi Požeški športski savez.

U sezoni 2022/ 2023. u Premijer ženskoj ligi natjecat će se 12 klubova. To su : KK Akademija Žana Lelas (Split), ŽKK Brod na Savi (Slavonski Brod), KK FSV (Rijeka), ŽKK Medveščak (Zagreb), ŽKK Orka (Zagreb), ŽKK Plamen Požega, ŽKK Pula Moviter (Pula), ŽKK Ragusa (Dubrovnik), ŽKK Split, ŽKK Šibenik, KK Trešnjevka 2009 (Zagreb) i ŽKK Zagreb.

Iz Premijer ženske lige u u Prvu žensku ispala je prema plasmanu Mursa (Osijek), a korak više se popela Orka (Zagreb) koja će se prvi put natjecati u najvišem rangu ženskog košarkaškog natjecanja u Hrvatskoj. Prve utakmice Premijer ženske lige na rasporedu su 01. listopada 2022., u istom vikendu kada sezonu započinju i HT Premijer i Prva muška liga, a posljednje utakmice regularnog dijela, tj. 22. kola igraju se 01. travnja 2023.

Početak doigravanja predviđen je za 22. travnja 2023, a posljednja, eventualna peta utakmica finala igrala bi se 17. svibnja 2023.

U utorak, 23. kolovoza 2022. u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu održano je izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova Premijer ženske lige za sezonu 2022/23. nakon čega je poznat raspored natjecanja.

Požeške košarkašice će u 1. kolu ugostiti Medveščak (01. 10), a u 2. kolu Plamene gostuju u Šibeniku (08. 10.). Ekipa trenera Vladimira Englmana u prvom dijelu sezone će 6 puta biti domaćin (Medveščak, Ragusa, FSV, Trešnjevka 2009, Orka, Split), a pet puta će gostovati (Šibenik, KAŽL, Brod na Savi, Pula Moviter, Zagreb).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *