Planinari HPD “Sokolovac” Požega sudjelovali na tradicionalnom 29. Antunovskom pikniku u Londžici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Već tradicionalno Požeški planinari svake godine sudjeluju na tradicionalnom Antunovskom pikniku u Londžici.
Tako su se i ove godine okupili kod “Ćire” u ranim jutarnjim satima i krenuli put Našica. Našički planinari ugostili su 17 planinarskih društava iz Vinkovaca, Đakova, Kutjeva, Požege, Cerne, Đurđenovca i Feričanaca. Planinari su se okupili ispred novouređene planinarske kuće Krndija u Londžici, koja se i simbolično otvorena.
Planinarska kuća Krndija temeljito je obnovljena i uređena, a osim utočišta i mjesta za druženje i radne sastanke, ujedno je i obavještajna točka Hrvatske gorske službe spašavanja. Nakon pozdravnih govora domaćina u prigodnom glazbenom dijelu nastupili su članovi puhačkog orkestra Gradske glazbe Našica odsviravši nekoliko skladbi.
Planinari su imali prigodu obići dvije ponuđene staze – dužu preko Ivinih vrela i Bedemgrada (oko 5 sati hoda) i nešto kraću preko Male Londžice i Marinović brda, oko 4 sata hoda. Nakon ugodnog hoda i planinarenja po lijepom i uglavnom toplom vremenu planinari su se nastavili družiti uz prigodan domjenak u Planinarskoj kući Londžica.
Puni dojmova i ugodnih pejzaža na Krndiji Požeški planinari su se u poslijepodnevnim satima uputili svojim kućama. Idućeg vikenda pozivamo sve koji žele da nam se pridruže u još jednom planinarskom izletu “Lipanj u Lipiku” te radnoj akciji koja je predviđena u nedjelju na PD “Lapjak” u Velikoj te PK “Trišnjica”. Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *