Planirate ovaj vikend raditi roštilj? Stručnjaci otkrili nekoliko trikova s kojima će savršeno ispasti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sutra je Praznik rada, kada je mnogima u planovima roštiljanje i uživanje na otvorenom. U duhu proslave početka sezone roštiljanja, donosimo vam najbolje trikove kako da vam roštilj uvijek ispadne savršen.

Uvijek temperirajte ono što kuhate
Ugrijte bilo koje meso ili povrće, koje ćete prvo peći na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomjerno ispekli.

Ostavite ga da odmori
Pustite da meso s roštilja odstoji osam do 10 minuta prije rezanja kako bi se sokovi imali vremena za preraspodjelu. To je tako da kad režete meso, sokovi neće iscuriti iz njega, već ostati u sredini.

Koristite drvo i drveni ugljen
Najbolje je koristiti meskit drveni ugljen za jaku toplinu, a bijeli hrast za okus. Isprobajte različita drva kako biste pronašli okus koji vam se najviše sviđa, kao što je drvo jabuke, drvo trešnje ili šećerni javor.

Obavezno kuhajte na neizravnoj vatri
Ako koristite drveni ugljen ili drvnu sječku, gurnite većinu njih u stranu nakon što ih zagrijete kako biste stvorili neizravnu toplinsku zonu. Možda će potrajati malo duže za kuhanje, ali dobit ćete sjajan okus roštilja, a ova tehnika će također spriječiti pregoreno meso.

Nemojte žuriti s roštiljanjem
Možda biste voljeli brzo skuhati sve meso, ali ako imate manju vatru koju možete održavati nekoliko sati, možete ispeći ukusan roštilj koji će se moći jesti dulje vremena tijekom dana, piše Real Simple.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *