Plenković najavio rekonstrukciju vlade

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

PREMIJER Andrej Plenković izvijestio je da su mu članovi Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a na zajedničkoj sjednici dali mandat za rekonstrukciju vlade, ne otkrivajući rokove, imena i broj ministara koje bi obuhvatila – prenosi INDEX.

“Sva tijela stranke dala su mi potporu za promišljanja o rekonstrukciji vlade kako bismo u zadnje 2,5 godine našeg mandata krenuli osnaženi, osvježeni u ispunjavanju našega programa i realizaciji svih ciljeva koji su pred Hrvatskom”, rekao je Plenković nakon zajedničke sjednice stranačkih tijela u Karlovcu.

Dodao je kako su mu apriori potporu za sve eventualne promjene koje smatra potrebnima dali svi partneri koji, kako je naglasio, “čvrsto stoje na stabilnosti vlade, stabilnosti parlamentarne većine, suradnji”.

Premijer nije želio govoriti o konkretnim brojkama, imenima ili rokovima. “Budući da sam danas dobio mandat da krenemo u promišljanja o tome, dopustit ćete mi da uzmem i vrijeme i analizu za sve korake koji će se poduzimati”, rekao je.

U medijima se kao potencijalni kandidati za smjenu spominju ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramiščak, ministra rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević.

O Tramišak
Komentirao je i prijetnje Nataši Tramišak.

“Ako je ministrica dobila neku prijetnju, ako je ta prijetnja išla prema mojoj ministrici, ženi na važnoj funkciji, ako se njoj prijeti, onda smatram da je to nešto što bih ja trebao znati. Ona smatra da imamo puno posla i da me ne bi trebala opterećivati”, rekao je Plenković o aferi s Tramišak i prijetnjama.

“Mi imamo jako dobre odnose, ne moraju se meni ministri ispričavati. Ovo je situacija koju prema svojim kriterijima smatram bitnom temom za koju bi mi bilo draže da sam znao prije, a ne da znam iz medija. O ozbiljnosti prijetnji pitat će je policija”, rekao je.

O Ćoriću
“Ja nisam čuo tu izjavu da Ćorić ne bi želio više biti u vladi. On je bio jedan od najaktivnijih na sastanku. Ćorić je danas išao na sastanak u Pariz. Njega ćete pitati želi li ostati i dalje. Mi smo danas govorili o cijeni nafte, struje i plina”, dodao je Plenković.

Upitan je o Pupovcu i Miloševiću.

“Ja ništa još ni s kim nisam razgovarao. Nema nikakve priše u tom smislu, smatram da je dobro napraviti određene promjene, osnažiti vladu”, dodao je.

“Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem opsegu i koliko, to ću ja odlučiti”, kazao je. “Rekonstrukciju vlade, tu temu, to generiraju mediji. Ja bih vama puno radije tumačio druge stvari, pitanje Hrvata u BiH, što ćemo napraviti oko rasta cijene energenata”, rekao je.

“Danas je samo dogovoreno da i HDZ i parlamentarna većina daju meni povjerenje da poduzmem sve ono što moram učiniti”, rekao je.

“Mi non-stop primamo prijetnje, non-stop. To se zbiva često, čovjek je došao pucati. Mi imamo proceduru”, rekao je Plenković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *