Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Pleternički hipodrom i ove godine je bio domaćin regionalnog natjecanja grupe istok iz mini nogometa za dječake i djevojčice 5. i 6. razreda u kojoj se natječe pet slavonskih županija u organizaciji školskog športskog saveza Požeško-slavonske županije, a najbolji od njih odlaze na državno natjecanje koje financira Hrvatski školski športski savez – prenosi Grad Pleternica.

Najvažnije od svega je činjenica da je Državno prvenstvo školskih športskih društava usko vezano uz obrazovni sustav što naglašava i Albinko Bagarić, predsjednik školskog športskog saveza Požeško-slavonske županije.

– U ovom natjecanju zastupljeni su svi olimpijski sportovi za djevojčice i dječake, a pobjednici koji ostvare najbolje rezultate ostvaruju pravo na dodatne bodove pri upisu u srednju školu jer je ovo županijska razina natjecanja iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura – izjavio je Bagarić.

Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice pak dodaje kako bez infrastrukture ovakva natjecanja nisu moguća.

– U vrlo kratkom periodu smo od ovog prostora napravili pravi mali sportski centar koji zadovoljava potrebe upravo djece zbog kojih smo i radili svu ovu infrastrukturu. I mimo ovih natjecanja ovaj prostor okuplja pregršt nogometaša svakim danom, posebice vikendom. Natjecateljima želim puno sportskog uspjeha koji počiva na Fair-Play kodeksu koji mora biti i je osnova svakog sporta – zaključila je Šarić.

Svu analizu igrača i tijek natjecanja prati Hrvatski športski savez, a svi natjecatelji nakon ove razine natjecanja ulaze u registar sportaša.

Pleternica je domaćin i ovogodišnjih Sportskih praznika u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza kako bi se djeca kontinuirano nastavila baviti tjelesnom aktivnošću i za vrijeme ljetnih praznika.

Sportski praznici organizirani su u tri grupe, odnosno tri termina, a možete odaberi onaj koji vam najviše odgovara.

Više o projektu i načinu prijave pronađite na https://skolski-sport.hr/projekti/sportski-praznici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)