PLETERNICA Radovi na izgradnji novog pogona Stolarije Batori započeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Još jedan uspješan primjer suradnje javnog i privatnog sektora dolazi iz pleterničke industrijske zone, ne kroz zajedničko ulaganje nego upravo kroz suradnju. Naime, Poduzetnički centar Pleternica kao potporna institucija je na zahtjev tvrtke Stolarija Batori izradio projektnu prijavu za izgradnju novog proizvodnog pogona – prenosi Grad Pleternica.

– Projekt je odobren, a radovi na izgradnju su krenuli. Drago mi je što je Stolarija Batori pronašla partnera u nama i što smo uspjeli realizirati zajednički cilj, razvijati i otvarati nove proizvodne pogone u Pleternici – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice prilikom obilaska gradilišta.

Stolarija Batori ukupno zapošljava 20-ak djelatnika, a bave se izradom unutarnje drvene stolarije.

– Nama realizacija ovog projekta znači objedinjenje proizvodnje i trajno rješavanje problema s prostorom koji smo godinama imali. Vjerujem kako ćemo i u godinama ispred nas u suradnji sa Poduzetničkim centrom Pleternica pronaći natječaje koji će nam omogućiti i dodatnu modernizaciju ili eventualna proširenja ukoliko za time bude potrebe – istaknuo je Tomislav Batori, vlasnik tvrtke

Projekt je financiran iz Programa ruralnog razvoja, tip operacije 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj obradi drva”. Vrijednost investicije je oko milijun eura, a realizirana potpora je 50 posto.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)