Počele prijave za 47. memorijalnu atletsku utrku Zvonka Panežića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – U nedjelju, 08. svibnja 2022. održat će se tradicionalni atletski Memorijal Zvonka Panežića u organizaciji Atletskog kluba Požega i pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Utrka nosi naziv po tom legendarnom profesoru požeške Gimnazije jer je upravo “Pande” započeo trčanje prema Velikoj u susret proljeću kako bi približio mladima zdrav način života te popularizirao trčanje na srednje i druge pruge.

Nakon uništenja požeškog atletskog stadiona 1998. godine, upravo se kroz tradicionalni atletski memorijal “Zvonka Panežića” u organizaciji Atletskog kluba Požega održao bilo kakav život “kraljice sportova” u našem gradu.

Ove godine ponovno će se trčati od Požege do Velike kako je i bila tradicija do 2014. kada je promijenjeno da se trči od Velike do Požege.

Posljednje, 46. izdanje Panežićevog memorijala organizirano je 28. 04. 2019. dok se 2020. i 2021. nije trčalo zbog situacije s koronavirusom i protuepidemioloških mjera Stožera Civilne zaštite.

Podizanje startnih brojeva će biti na dan utrke kod bazena Shuuma u Velikoj od 7,30 do 9,00 sati. Prijevoz trkača iz Velike u Požegu će biti organiziran autobusima u 9,00 sati, a start utrke je 10,00 sati u Požegi, ispred Vojarne 123. brigade HV. Dužina ove cestovne utrke je 15 kilometara.

Prijave i sve informacije mogu se naći na www.stoperica.hr ili osobno na dan utrke kod bazena Shuuma od 07,30 do 09,0 sati (cilj). Za prijavljene preko stoperica.hr i izvršene uplate osiguran buff. Startnina je 80 kuna te se uplatnica generira nakon prijave. Osigurane su okrijepe tijekom utrke kao i ručak u cilju za sve finišere.

Kategorije su Apsolutna muški i Apsolutna žene, a tri najbolja će dobiti medalje i prigodne nagrade. Svi finišeri dobivaju medalju i majicu Pravo nastupa imaju sve punoljetne osobe. Trči se na vlastitu odgovornost. Natjecatelji od 16 do 18 godina mogu nastupiti uz prijavu roditelja/staratelja ili trenera/profesora ukoliko dolaze u organizaciji sportske udruge/kluba ili škole.

Organizator će osigurati će policijsko osiguranje trase u vrijeme održavanja utrke kao i liječničku zaštitu kola Hitne pomoći. Limit utrke: 2 sata.

Satnica utrke:

  • 07:30 do 09:00h prijave
  • 09:00h prijevoz autobusom na start (Požega)
  • 10:00h start utrke
  • 12:00h zatvaranje staze
  • 12:00h proglašenja pobjednika
  • 12:00 do 13:30h ručak i druženje

    Izvor: Požeški športski savez
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *