Počeli radovi na izgradnji zapadne tribine na igralištu Nogometnog kluba Slavonija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

POŽEGA – Prije nekoliko dana počeli su radovi na izgradnji zapadne tribine na igralištu Nogometnog kluba Slavonija – prenosi Požeški športski savez.

Naručitelj radova Grad Požega donio je 10. listopada 2023. odluku o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu radova na izgradnji tribine na stadionu NK “Slavonija”. Izabrana je ponuda tvrtkePresoflex beton d.o.o. Požega sa cijenom od 2,99 milijuna eura, bez PDV-a (3,75 milijuna eura sa PDV-om). Radovi bi trebali biti gotovi u  roku od 12 mjeseci. 

Zapadna tribina  će imati 610 sjedećih mjesta, uključujući 98 mjesta u svečanoj loži (VIP). Tribina je dimenzija: 53,44 m dužina, 11,52 m širina, 13,26 visina. Sveukupna neto površina nove tribine iznosi 706,08 m2. Predviđeno je da do kraja ove godine bude gotova i zgrada i novi teren.

Prema tome moguće je da “Plavi s Orljave” ponovno zaigraju na svom Stadionu već do kraja godine ili najkasnije u proljetnom dijelu sezone 2024./2025. 

Stara zapadna tribina koja je otvorena još27. 07. 1954. i koristila se punih 67 godinaoštećena je u jakom nevremenu koje je pogodilo Požeštinu 25. 06. 2021., a srušena je i potpuno uklonjena početkom prosinca iste godine. 

U četvrtak, 01. 02. 2024. će se navršiti točno 60 godina od osnutka Nogometnog kluba Slavonija pa je početak ovih radova odlična stvar za obilježavanje ove velike godišnjice najuspješnijeg županijskog nogometnog kluba. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *