Počeo rat u Ukrajini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Rat je počeo. Invaziju na Ukrajinu širokih razmjera ruski je predsjednik Vladimir Putin pokrenuo u zoru, u 5 sati prema lokalnom ukrajinskom vremenu, nakon što je ovlastio vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu u Ukrajini.

Ukrajinska policija javlja o poginulima u napadima. Reporteri CNN-a javljaju da su ljudi u Kijevu, Harkivu, Kramtorsku i u još nekoliko gradova čuli eksplozije.
Američki predsjednik Joe Biden poručio je da će odgovor Sjedinjenih Država i njihovih saveznika i partnera biti ujedinjen i odlučan, a predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je sankcije usmjerene protiv strateških sektora ruskog gospodarstva..

Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen osudila je Vladimira Putina zbog vraćanja rata u Europu te najavila sankcije usmjerene protiv strateških sektora ruskog gospodarstva.

  • Osuđujemo ovaj barbarski napad, rekla je von der Leyen, poručivši kako EU stoji uz Ukrajinu.

    Zapadni čelnici osuđuju napad, a među njima i premijer Andrej Plenković.
  • Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava. Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom, objavio je na Twitteru.

    Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski proglasio je ratno stanje za cijelu zemlju nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo rusku invaziju na Ukrajinu.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika