Polaznici 26. naraštaja završili Tečaj za instruktore

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” (DŠ) u vojarni “123. brigade HV” u Požegi 30. lipnja 2023. godine održana je svečanost povodom završetka 26. Tečaja za instruktore (TzI) gdje su polaznicima uručene potvrde o pohađanju tečaja – prenosi MORH.

Obuka 26. TzI provedena je od 5. do 30. lipnja 2023. godine, a nju je uspješno završilo 14 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Potvrde o pohađanju tečaja i značke “Instruktor” polaznicima su uručili zapovjednik Dočasničke škole brigadir Ivica Pejaković, prvi dočasnik DŠ časnički namjesnik Damir Bakunić te načelnik Odjela izobrazbe DŠ časnički namjesnik Miroslav Raštegorac.

Tijekom obuke polaznici su kroz teoretski dio svladali nastavni sadržaj propisan nastavnim planom i programom, te su potom u praktičnom dijelu, kroz različite vježbe, provodili i vršili raščlambu obučnog sata sukladno pedagoško metodičkim standardima.

Cilj tečaja je stjecanje kompetencija polaznika za poučavanje i obučavanje nižih dočasnika i vojnika u procesu što učinkovitijeg osvježavanja postojećih ili usvajanju novih znanja i vještina pojedinca i malih skupina radi ispunjavanja svih zadaća te kroz praktičan rad osposobiti polaznike za neposredni instruktorski rad u svojoj postrojbi.

Tečaj za instruktore sadržajno se nastavlja na drugu razinu dočasničke izobrazbe (Temeljnu dočasničku izobrazbu), tako da proširuje kompetencije zapovjednika desetina u području poučavanja i obučavanja, odnosno izgrađuje poučavateljske i obučavateljske kompetencije budućih instruktora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *