Policajci u Vukovaru sletjeli s kolnika, lakše su ozlijeđeni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dvojica policajaca lakše su ozlijeđena nakon što su u utorak ujutro u Vukovaru sletjeli s kolnika.
“Jutros oko 6 sati u Kudeljarskoj ulici u Vukovaru došlo je do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Policajac je za vrijeme službe u policijskom vozilu sletio s kolnika na šljunak, a s njim je u autu bio još jedan policajac te su obojica lakše ozlijeđena, kako su utvrdili liječnici. Policijska uprava utvrđuje sve okolnosti oko nesreće, a policajcu koji je upravljao vozilom izdan je prekršajni nalog” – potvrdili su iz PU vukovarsko-srijemske te dodaju kako policajac nije bio pod utjecajem alkohola.

Jučer, 11. listopada oko 6 sati u Kudeljarskoj ulici u Vukovaru, policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske je upravljajući službenim vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te sletio s kolnika na šljunčanu površinu.

Oba službenika policijske ophodnje su lakše ozlijeđena, što je utvrđeno u NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola kod vozača, a u bolnici su dodatno izuzeti uzorci krvi i urina radi analize.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijskom službeniku će biti izdan obavezni prekršajni nalog.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska utvrđuje odgovornost policijskog službenika za nastalu štetu.

Iz policije napominju da je člankom 117. Zakona o policij propisano da su policijski službenici dužni nadoknaditi štetu koju u službi ili u svezi s obavljanjem službe namjerno ili krajnjom nepažnjom nanesu Republici Hrvatskoj.

Stoga, ako se utvrdi odgovornost policijskog službenika, u disciplinskom postupku zbog teže povrede službene dužnosti može se odlučiti o naknadi štete nastale Ministarstvu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *