Poljopivredno-prehrambena škola Požega obilježila Dane kruha

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sa zahvalnošću za plodove zemlje na Poljoprivredno-prehrambenoj školi obilježeni Dani
kruha

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom
listopada, a u Poljoprvredno-prehrambenoj školi Požega s posebnom radošću ih dočekuju jer
se u njoj učenici educiraju za najvažniju gospodarsku djelatnost – proizvodnju i preradu
hrane.

S pripremama su započeli u četvrtak, nastavili u petak, a jučer su u holu škole u obje smjene
zajednički blagovali proizvode koje su donijele učenice i učenici, a i profesorice su pokazale
da su vješte u pripremi pekarskih proizvoda i kolača.

Dani kruha u ovoj Školi organizirali su se u okviru Učeničke zadruge Ratarnica. Posebno su
se u uređivanju Škole istaknule učenice i učenici: Ivan Kovačević, Matea Vidić, Borna
Kormanjec, Gabriela Hrmić, Valentina Obradović, Lana Tadić, Lara Marković, Magdalena
Rutkovski, Domagoj Bogojević, Lorena Markanjević i Petra Vidačić. Oni su izrađivali panoe,
uredili prostor s alatima za izradu kruha te uredili stol za blagovanje pored kojeg su postavili
panoe s temom kruh u slikarstvu i poeziji. Sve su to radili i pripremali s profesoricama: Ivanom
Škrabal, Anitom Bubak, Ivonom Bećirović i Mirelom Višaticki koja je koordinirala cijelo
događanje. Profesorica Aida Del Vechio prikupila je različite alate koji su se koristili u preradi
žitarica, kao i tradicionalni tekstil za ukrašavanje stola za blagovanje.

Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Dana 16. listopada u
spomen na godišnjicu osnivanja Organizacije za prehranu i poljoprivredu (FAO) slavi se
Svjetski dan hrane. FAO je pri Ujedinjenim narodima osnovana 16. 10. 1945. godine. Do sada
djeluje u više od 130 zemalja u borbi protiv gladi i siromaštva u svijetu, zauzima se za
podizanje svijesti o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje te očuvanju biološke
raznolikosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *