Poljska: Mateja Raljević i Tena Risek brončane na europskom natjecanju EuroSkills Gdańsk 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Iz Poljske u Hrvatsku stigle su iznimno lijepe vijesti u obliku medalje brončanog sjaja s natjecanja EuroSkills Gdańsk 2023. Tim koji je predstavljao Hrvatsku činile su Tena Risek iz Varaždina i Mateja Raljević iz Požege koje su brončanu medalju osvojile u kategoriji „Fashion Design and Technology Team Challenge“ pod budnim okom mentorice Vere Tomić Žager, profesorice Obrtničke škole Požega – prenosi Požeško-slavonska županija.

EuroSkills je najveći događaj izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi, a ove godine okupio je 600 kvalificiranih mladih profesionalaca, mlađih od 25 godina iz 32 zemlje, koji su sudjelovali u natjecanjima i demonstracijama u 43 različite vještine i zanata.

Mateja i Tena svoje vještine pokazale su izradom modula čiji krajnji rezultat je bila parka, odnosno duža jakna za koju su samostalno napravile čitav prototip, od krojenja, šivanja i dorade. Uz parku, brončane djevojke morale su svladati i dodatne module koji su obuhvatili modeliranje prema industrijskim standardima, ručno crtanje kolekcije i tehničko crtanje u programu.

Za vjerovati je kako je ovo samo jedan u nizu uspjeha djevojaka, jer su i Mateja i Tena po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisale studij Odjevno inženjerstvo gdje nastavljaju razvijati svoje vještine dizajniranja i izrade kreacija europskoga sjaja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *